Sport

Novogodišnji pehar Crnogorcima

02.01.2024 | 08:30 Novogodišnji pehar Crnogorcima

Pobjednik Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu je „Opština Plužine“. U finalu su savladali ekipu „King skvera“ rezultatom 3:2. Publika je u punoj Gradskoj dvorani mogla vidjeti veoma borbenu utakmicu, mnoštvo majstorskih poteza igrača obje ekipe, ali su na kraju ipak slavili fudbaleri iz Crne Gore.

„Opština Plužine“ nekoliko godina učestvuje na turniru, a najbolji strijelac, sa šest postignutih golova je njihov igrač Goran Davidović.

„Veoma dobar turnir, svake godine kvalitetniji jer učestvuje dosta profesionalnih igrača iz BiH, Crne Gore i Srbije. Veoma je teško ovdje postizati golove jer su čuvari mreže bili na visokom nivou. Čestitke organizatorima i našim protivnicima u finalu“, rekao je Davidović.

Za najboljeg igrača proglašen je Amar Šišić iz Zenice, koji je nastupio za „King skver“, reprezentativac Bosne i Hercegovine u futsalu. Kaže da je za njega turnir izvanredno iskustvo i da je vidio dosta kvalitetnih fudbalera u svim ekipama. Golman turnira je Slobodan Milanović, čuvar mreže ekipe „Ike Brod“, koja je zauzela treće mjesto.

Kapiten „Plužina“ Goran Delić ne krije zadovoljstvo pobjedom u finalu. „Sjajan turnir pred sjajnom publikom, za ovakav ambijent samo mogu da pohvalim organizatore, protivničku i, naravno, moju ekipu“, rekao je reprezentativac Crne Gore.

 

Organizatori su bili Sportski savez i Opština Foča. Izrazili su zadovoljstvo prikazanim kvalitetom igre, fer-plejom i posjetom. Duško Rašević, predsjednik Sportskog saveza kaže da je turnir vrlo ozbiljan, a kvalitet ekipa je privukao publiku. „Svakog dana je bilo preko 300 gledalaca koji su mogli uživati u igri. Posebna je draž što nastupaju profesionalni igrači i reprezentativci iz naše i susjednih zemalja što turnir podiže na veći nivo“, istakao je Rašević.

„Foča je još jednom pokazala da je dobar grad domaćin“, rekao je načelnik Opštine, Milan Vukadinović. „Mi smo grad sporta i omladine. Čestitam svim učesnicima i nagrađenima. Mislim da ćemo u narednim godinama imati još kvalitetniji turnir, sve je više ekipa iz okruženja, i svakako je događaj koji zavređuje pažnju“, rekao je Vukadinović.

Održan je i turnir za djecu na kome je nastupilo oko 300 mališana, što daje posebnu važnost turniru jer upućuje najmlađe ka pravim vrijednostima, razvija takmičarski duh i zdrav način života.  

Privrednicima, organizacijama i pojedincima koji su pomogli organizaciju turnira uručene su zahvalnice. Medijski sponzor bila je Radio Foča.

Turnir je imao i humanitarni karakter. Prikupljeno je 2.397 KM pomoći za Snježanu Milutinović iz Foče, čija je porodica socijalno ugrožena.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu je održan u okviru manifestacije „Zima u Foči.

Novinar: Vladimir Pantović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: