Vijesti

Dječija radost u susret Svetom Nikoli

18.12.2023 | 10:39 Dječija radost u susret Svetom Nikoli

Na Gradskom trgu u Foči - praznični paketići najmlađim sugrađanima. Simboličnu podjelu na Djetinjce i u susret svetonikolajevskom prazniku organizovala je Opština Foča.

Sveti Nikola stigao je u Foču. U centru grada paketićima je obradovao više stotina mališana, uvodeći ih u najradosnije i najljepše božićne i novogodišnje praznike.

-Dobila sam paketić, jako sam srećna, a vidjela sam i Svetog Nikolu, što sam dugo čekala-rekla je Emilija Pejović.

I djeca i roditelji prvi put su na otvorenom dočekali omiljenog sveca.

-Lijepa manifestacija, lijepa zamisao da su sva djeca na jednom mjestu, oni se tome najviše raduju-mišljenja su roditelja.

Veselu zabavu u centru grada u lokalnoj upravi organizovali su simbolično na Djetinjce i u susret prazniku Svetog Nikole, zaštitnika djece.

-Veliko zadovoljstvo kod djece, veliki broj naših mališana je ovdje, što govori da se oni raduju i čekaju ovakve sadržaje. Simbolično na njihov praznik, Djetinjce, i pred Svetog Nikolu, kome se najviše i raduju. Svi su dobili paketiće-rekao je Milan Vukadinović, načelnik opštine.

Dodjela poklona za svu fočansku djecu u centru grada jedan je od sadržaja višednevne manifestacije „Zima u Foči“. Organizatori već razmatraju kako da podjela naredne godine bude još bolja, zanimljivija, masovnija i ljepša.

Novinar: Radmila Prvulović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: