Vijesti

OO SDS Foča: Što prije raspisati konkurs za šefa Civilne zaštite

23.11.2023 | 17:49 OO SDS Foča: Što prije raspisati konkurs za šefa Civilne zaštite

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Foča smatra da načelnik opštine što hitnije treba da raspiše konkurs za upražnjeno radno mjesto samostalni stručni saradnik za organizaciju i planiranje civilne zaštite-šef Odsjeka, jer trenutno ne postoji lice koje obavlja taj posao.

U fočanskom SDS-u navode da bi šef Odsjeka civilne zaštite trebalo da bude, prije svega, stručna osoba, koja bi u svakom trenutku bila na raspolaganju građanima Foče i koja bi, između ostalog, preuzela odgovornost.

-Da uradi pripremu i izradu programa za smanjenje rizika, procjenu ugroženosti, te plan zaštite od elementranih nepogoda i drugih nesreća na području opštine-navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

U SDS-u smatraju da se lokalna vlast u ovom slučaju ponaša krajnje neodgovorno, jer, kako navode, bezbjednost sugrađana treba da je na prvom mjestu. 

-Trenutno Opština Foča nema lice koje obavlja dužnost šefa Odsjeka civilne zaštite, jer je upravni inspektor Bojana Klačar 31. jula 2023. godine, naložila načelniku opštine Milanu Vukadinoviću da ukine Rješenje o raspoređivanju Miloša Jakića na mjesto šefa Odsjeka civilne zaštite-navode iz SDS-a.

Podsjećaju da se ne smije zaboraviti 2010. godina i poplave koje su izazvale višemilionsku štetu u Foči i  da period koji dolazi upravo nosi rizik od izlivanja rijeka, klizišta, odrona i zemljotresa.

-Opština Foča mora spremno dočekati sve nepredviđene situacije i zaštititi sugrađane i čitavo područje od svih nemilih događaja-ističe se u saopštenju.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: