Vijesti

PU Foča: Obilježena krsna slava MUP-a Srpske

20.11.2023 | 16:55 PU Foča: Obilježena krsna slava MUP-a Srpske

Slavskim obredom, polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća za stradale pripadnike nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje Policijska uprava Foča obilježila je Aranađelovdan, krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Uz očuvanje mira i bezbjednosti svih građana, prioritet policije je i čuvanje sjećanja na junaštvo i neizmjeran doprinos poginulih kolega koji su živote dali za Republiku Srpsku, poručeno je sa obilježavanja Aranđelovdana u Foči.

Velika je obaveza da ne budu zaboravljene njihove porodice i potomci i da im se pomogne u skladu sa mogućnostima, kaže zamjenik načelnika PU Foča Radenko Vasiljević.


-Od 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske stradalih od 1992. do 1995. godine 38 ih je sa teritorije nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje. Među njima je 12 kolega iz Foče koji su poginuli kao pripadnici policije-rekao je Vasiljević.

U Upravi ponosni na mlade kolege koji su za životni poziv odabrali posao policajca.

-Pojedini su zaposleni kao policijski službenici sa završenom Policijskom akademijom, dok drugi rade kao državni službenici. U posljednje tri godine primili smo 27 policijskih službenika školovanih na Policijskoj akademiji u Banjaluci, dok stručnu praksu i pripravnički staž trenutno obavlja njih 14-rekao je Vasiljević.


Uz pripadnike PU Foča, porodice i potomke stradalih obilježavanju krsne slave MUP-a Srpske u Foči prisustvovali su predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i opštinske uprave.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: