Sport

Sutjeska dočekala tri boda

27.09.2020 | 12:53 Sutjeska dočekala tri boda

Konačno radost na stadionu pokraj Ćehotne, ekipa Sutjeske je minimalno, ali potpuno zasluženo stigla do prvog ovosezonskog trijumfa, u prvoligaškom karavanu Republike Srpske. Trijumfovali su  protiv žilave ekipe Drine.

Od početka utakmice Fočaci su nametnuli tempo, pa se već u 2. minutu u dobroj prilici našao Rašević, nakon ubacivan Bokića, slično je bilo munut kasnije, Bokić je dobro centrirao, a Rašević bio  neprecizan.  Isti akteri su na sceni bili i u 19.minuti, Bokić je sa desne strane u kaznenom prostoru pronašao Raševića koji glavom dobro šutira, ali je gomlan Drakulić odbranio njegov udarac.

Gosti su prvi put zapretili u 30. Minuti,  kada je udarac Kukića završio preko gola domaćeg tima. Minut kasnije nakon kornera najviši u skoku pred golom Sutjeske bio je Jevtić međutim i njegov udarac nije našao put do mreže.

I u nastavku domaći igrači su sa atakovali  prema protivničkom golu , Žugić je šutirao sa 18. Metara, a njegov šut završava koji centimetar iznad prečke gola Drine.

I konačno u 56. minutu svoju nadmoćnost Sutjeska je i materijalizovala, nakon kornera pred golom gostiju najbolje

se snašao najbolji akter ovog meča Marko Tadić i glavom smestio loptu u mrežu gostiju iz Zvornika.

U finišu utakmice tačnije u 85. minutu u dva navrata Rašević je mogao udvostručiti prednost Fočaka, ali u dva navrata je svoju mrežu dobrim intervencijama spasio golman gostiju, Drakulić.

  SUTJESKA (F) - DRINA (Z) 1:0 (0:0)

Gradski stadion. Bez gledalaca. Sudija:Dragan Todić  (Doboj) .Strelac:Tadić u 56. Žuti kartoni: Dačević, Milutinović, Pavlović i L. Vasiljević (Sutjeska), Jevtić (Drina)

Sutjeska (F) - Tomić , Bokić , Dačević  (od 90. LVasiljević-)  Filipović , Filipović , Mirković , Milenković ,Rašević ,Tadić , Milutinović , Pljevaljčić  (od 46.Pavlović ) Žugić.

Drina (Z) - Drakulić ,Tvrdišić ,Jevtić ,Ristović  (od 62.Vidaković ), Ilić ,Kikić   (od 62.Dubačkić ), Jovanović  (od 70.Jovičić), Stupar (od 83.Damjanović ),  Donevski .

Igrač utakmice: Marko Tadić (Sutjeska)

S.Vukašinović

Podijelite vijest: