Vijesti

Izvor: Proširena zona zaštite, urađeni taložnici

08.11.2023 | 11:34 Izvor: Proširena zona zaštite, urađeni taložnici

Voda iz gradskog vodovoda nije za piće, jer je, usljed velikih kišnih padavina, na izvorištu Bjelava došlo do blagog zamućenja, saopšteno je iz preduzeća Izvor.

U saopštenju se navodi da se svakodnevno uzimaju uzorci o stanju zamućenosti i da će, čim voda bude ispravna, građani biti obaviješteni.

„Ispred Vatrogasnog doma biće parkirana cisterna sa pitkom vodom“, navode iz Izvora.

Iz ovog preduzeća napominju da su u proteklom periodu radili na sanaciji izvorišta i proširivanju zone sanitarne zaštite.

„Rađeni su taložnici i sanacija terena. Zamućenje je znatno manje nego u prethodnom periodu, ali potrebno je vrijeme da bi se priroda u potpunosti regenerisala. Ne treba se iznenaditi da i prilikom sljedećih padavina možda dođe da zamućenja, jer ništa se ne postiže preko noći“, kažu u Izvoru.

NJihove ekipe su, dodaju, stalno na terenu, prate i kontrolišu dešavanja na izvorištu.

„Ispitivanje kvaliteta i ispravnosti vode vrši Institut za zdravlje iz Foče u saradnji sa Komunalnom inspekcijom. Oni određuju kada će se vršiti kontrole, a naravno ne mi“, stoji u saopštenju.

Ističući da ovaj problem dugo traje, te da se iskreno nadaju da će ga riješiti, iz preduzeća Izvor zamolili su građane za razumijevanje.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: