Sport

Gradski stadion otvorio kapije – fudbaleri i dalje na odmoru

18.05.2020 | 20:26 Gradski stadion otvorio kapije – fudbaleri i dalje na odmoru

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, u Srpskoj su od danas dozvoljeni treninzi sportskih klubova, kao i rad dječijih igraonica.

Gradski stadion u Foči, nakon dvomjesečne pauze, tokom koje je Klubana korišćena kao lokalni karantin, otvorio je danas svoje kapije, na radost brojnih rekreativaca, pošto je stupila na snagu odluka kojom se, pod posebnim uslovima, dozvoljava odvijanje sportskih treninga.

Treninzi fudbalera „Sutjeske“, kako takmičarskih selekcija, tako i članova škole fudbala, još neće počinjati, ali su zato rekreativcima na raspolaganju atletska staza i zelene površine iza golova, kao i mali tereni.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Sutjeska“ Radenko Vasiljević napominje da su svi korisnici Gradskog stadiona dužni da poštuju mjere zaštite od virusa korona.

„Uslove je propisalo Ministarstvo  porodice, omladine i sporta i mi ćemo na ulaznim vratima na stadionima istaći te preporuke. Napravićemo raspored korišćenja terena za rekreativce,  amatere takmičare i profeisonalce“, naveo je Vasiljević.

Iz „Sutjeske“ napominju da su najvažnije preporuke poštovanje rastojanja od dva metra, te stalne dezinfekcija sportske opreme.

Od rekreativaca se očekuje da poštuju pravila ponašanja na sportskim terenima, da ne uvode pse, ne bacaju otpatke i ne oštećuju travnjak glavnog terena, što se, ističu u Klubu, ranije često dešavalo.

„Imali smo dosta problema sa rekreativcima, koji često ne poštuju mjere Fudbalskog kluba. Apelujemo da se svi strogo pridržavaju propisanih mjera, da ne bismo morali ponovo da zaključamo kapije stadiona, što je krajnje nepopularno i što mi ne želimo“, kaže Vasiljević.

On dodaje da za održavanje zelene površine Gradskog stadiona- valjanje, markiranje, košenje, sijanje, grabljenje, đubrenje, „Sutjeska“ godišnje uloži 20.000 KM.

„Atletska staza, tribine i prostor iza golova su dostupni svima, a zelena površina glavnog terena trenutno je obilježena žutom trakom, da bismo je zaštitili, jer je u pripremi za takmičare i za turnir „Fudbal frends“ za koji vjerujemo da ćemo na neki način uspjeti i ove godine da ga organizujemo“, rekao je Vasiljević.

U Fudbalskom klubu „Sutjeska“ sačekaće ukidanje vanrednog stanja i do tada neće počinjati sa trenažnim procesom, jer, kako navode, trenutno se treninzi fudbalera mogu obavljati pod veoma strogim mjerama, koje između ostalog, podrazumijevaju stalnu dezinfekciju prostorija, lopti i ostalih rekvizita i korišćenje maski.

Kada se epidemiološka situacija dodatno stabilizuje i postojeće mjere ublaže, krenuće i treninzi svih fudbalskih selekcija, poručili su iz „Sutjeske“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: