Vijesti

Dan otvorenih vrata fočanskih vatrogasaca

31.10.2023 | 12:31 Dan otvorenih vrata fočanskih vatrogasaca

Teritorijalno vatrogasno-spasilačka jedinica Foča organizovala je Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola i mališane iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“. Uz predstavljanje mehanizacije i opreme, najmlađima je pojašnjeno i kako da se ponašaju kada primijete požar.

Osnovcima i predškolcima najzanimljivija su bila vatrogasna vozila. Mnogi su srećni i što su dobili priliku da nakratko sjednu za volan i uključe vatrogasne sirene. Među njima su Marija Đogo i Aleksa Pavlović.

-Vidjela sam vozila i sredstva koja koriste vatrogasci, bilo je mnogo zanimljivo-rekla je Marija.

-Vidio sam puno opreme, razna auta i kamione. Ulazio sam unutra, sviđa mi se i bilo je odlično-rekao je Aleksa.


Sa opremom Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice još jednom su se upoznali i predstavnici opštinske uprave.

-Ovo je prilika da vidimo čime raspolažu i šta nose na teren, koje su im potrebe, kako bismo zajednički ulagali u proširenje kapaciteta, kako u ljudstvu, tako i u opremi-rekla je zamjenica načelnika opštine Foča Vesna Rašević.


Fočanski vatrogasci godišnje intervenišu prosječno od 150 do 200 puta. Nerijetko građanima priskaču u pomoć i „kada vatra ne gori“, kaže komandir Jedinice Radojica Mališ.

-Najviše gasimo požare na otvorenom prostoru koji se dešavaju usljed čišćenja imanja. Značajna je naša pomoć i prilikom saobraćajnih nezgoda kada pomažemo u evakuaciji povrijeđenih-rekao je Mališ.

Teritorijalno vatrogasno-spasilačka jedinica u Foči broji 13 članova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: