Vijesti

Dalibor Pljevaljčić ispraćen na vječni počinak

28.09.2023 | 15:59 Dalibor Pljevaljčić ispraćen na vječni počinak

Dalibora Pljevaljčića krasila je velika ljudska skromnost i dobrota koju su svi osjećali. Blage naravi, nikada se nije srdio, uvijek je mirio, a svojim ponašanjem, čestitošču i radom svima koji su ga poznavali ulijevao snagu u uvjerenju da dobro živi među ljudima, rečeno je na komemorativnom skupu povodom smrti direktora Studentskog centra Foča Dalibora Pljevaljčića.

Svojom dobrotom, životnom radošću, staloženošću, bistrinom uma i mentalnom snagom Dalibor Pljevaljčić plijenio je i sve oko sebe činio boljim ljudima. Bio je mnogo više od prijatelja, najbolji sin, brat, otac, kum, prijatelj, riječi su Prvoslava Ćirkovića, pokojnikovog kuma.

-Znali smo da u svakoj prilici na tebe možemo računati, imali smo odgovor na svako pitanje, a tvoje mišljenje svima nama bila je mjerna jedinica na kojoj smo zasnivali svoje sudove o najvažnijim životnim temama. Tvoja smirenost, široko i sveobuhvatno znanje, ne samo iz oblasti za koju si se školovao, te tvoja vedrina i nadarenost za šalu učinile su da u tebe gledamo kao u starijeg brata kojeg je uvijek dobro poslušati-rekao je Ćirković.


Za Spomenka Stojanović, predsjednika Opštinskog odbora DEMOS-a Foča, Dalibor Pljevaljčić bio je plemenit čovjek, izuzetno predan i profesionalac u poslovima koje je obavljao.

-NJegovom tragičnom smrću najviše je izgubila njegova porodica, ali svi smo njegovim odlaskom izgubili. I politička partija DEMOS, čiji je bio član, i Studentski dom i opština Foča. Zbog njegovog preranog odlaska ostali smo tužni, ali smo ponosni što smo ga poznavali i što imamo razloga da ga se vječno sjećamo-rekao je Stojanović.


Načelnik opštine Milan Vukadinović rekao je da će Foča pamtiti  Dalibora Pljevaljčića kao čovjeka koji je svima poklanjao svoju dobrotu i vedrinu, te savjesno i odgovorno obavljajući svoj posao činio da Foča bude bolje mjesto za život.

-Družba sa tobom bila je životna stanica na koju smo voljeli svratiti i poslušati tvoje savjete. Danas kada se opraštamo od našeg Dalibora, ponosno možemo reći da je bio veliki čovjek, čvrstog karaktera i velike radne energije. Imao je pronicljivo rezonovanje stvari i prilika, a kao direktor Studentskog doma imao je ideja na pretek-rekao je Vukadinović.


Vedrog duha i nasmijanog lica, potkrijepljen znanjem Dalibor Pljevaljčić je za svaki problem pronalazio odgovore, mislio o budućnosti i tražio moderna i praktična rješenja, poručila je Božica Matović, u ime kolektiva Studentskog doma u Foči.

-Sada vidimo koliko smo slabi i krhki, koliko smo povezani i koliko je bio dragocijen svaki minut proveden sa tobom u kancelariji iz koje nisi izlazio i nakon što si dobio ljepšu i veću. Imali smo sreću da radimo i da se dogovaramo sa mladim ljudima kojima si bio velika podrška i vjetar u leđa. Nastavićemo. Ne znam kako. Bez tebe biće teško, ali ti obećavamo da ćemo dovršiti sve što si započeo. Nećemo te iznevjeriti-rekla je Matovićeva.


Četrdesetčetvorogodišnji Pljevljčić bio je omiljen i među stanarima Studentskog doma. U ime studenata i Studentskog parlametnta Studenskog doma Foča obratio se Goran Stojanović.

-Bilo je dana kada si više vremena provodio u Studentskom domu, u svojoj drugoj kući, nego sa svojom porodicom. To nam ukazuje da si nas gledao kao svoju porodicu, kao svoju djecu. Nije se jednom desilo da ga nedjeljom vidimo u Domu, pitajući se koji je dan i šta direktor tu radi nedjeljom. Odgovor je bio da je lično došao da zamijeni dušek, zvali su ga studenti-kazao je Stojanović.


Komemorativnom skupu u Gradskom pozorištu prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Željko Budimir.

Dalibor Pljevaljčić, rođen je 24. jula 1979. godine u Foči. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu. Diplomirao je 2005. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U Studentskom domu u Foči kao pravnik zaposlio se 2017. godine. U junu ove godine Vlada RS imenovala ga je za v.d. direktora ove javne ustanove.


Pljevaljčić je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na obroncima Zelengore.

Iza sebe je ostavio suprugu Jovanu, sina Mihaila i kćerku Minju. Neprebol je i kod oca Vasilija, majke Milene i brata Miroslava.

Dalibor Pljevaljčić sahranjen je na groblju Barakovac. Prethodno je opijelo služeno u Svetosavskom hramu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: