Vijesti

PU Foča: U toku vještačenje zaplijenjenih dokaza u akciji „Plantaža“

27.09.2023 | 15:50 PU Foča: U toku vještačenje zaplijenjenih dokaza u akciji „Plantaža“

Policijska uprava Foča radi na otkrivanju izvršilaca krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nakon što je u nedavnoj akciji „Plantaža“ u mjestu Trnovače otkrivena i zaplijenjena marihuana spremljena za transport i prodaju. U toku je vještačenje pronađenih predmeta, čiji je cilj identifikovanje izvršilaca, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni i rezultati rada Uprave u prošlom mjesecu.

Akcija „Plantaža“ rezultat je pojačanih policijskih aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kaže načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Foča Duško Tomović

-Sporovodeći planske aktivnosti pripadnici PU Foča u mjestu Trnovače pronašli su i izuzeli oko 64 kilograma biljne zeljaste materije koja asocira na marihuanu, upakovane u „streč“ foliju. O svemu je upoznato nadležno tužilaštvo-podsjetio je Tomović.

Policija je tokom avgusta zabilježila 25 krivičnih djela, za 10 više nego lani. Ukupan koeficijen rasvijetljenosti je oko 92 odsto.

-Izdvojio bih krivično djelo krađa na području Novog Goražda, kada je nepoznato lice otuđilo putničko motorno vozilo. Brzom intervencijom u saradnji sa policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo izvršilac je identifikovan, lišen slobode, vozilo vraćeno vlasniku, a protiv osumnjičenog tužilaštvu je podnesen izvještaj-rekao je Tomović

Na području PU Foča evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, te 20 prekršaja iz ove oblasti, što je za pet više nego u istom mjesecu prošle godine.

Dogodilo se 57 saobraćajnih nezgoda, u odnosu na prošlogodišnje 33. Nije bilo poginulih, teže povrede zadobila su tri lica, dok je 17 osoba lakše povrijeđeno.

-U avgustu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su povrijeđeni motociklisti, čija je frekvencija bila pojačana na putevima u nadležnosti PU Foča. Ono što je dobro, u prošlom mjesecu nismo imali saobraćajnih nezgoda u kojima su povrijeđeni pješaci-rekao je načelnik Odjeljenja policije PU Foča Voislav Krunić.

Iz saobraćaja su u izvještajnom periodu isključena 43 vozača, od čega 33 zbog vožnje pod uticajem alkohola i pet zbog prisustva opojnih droga u organizmu, odnosno odbijanja testiranja. Isključeno je i 18 motornih vozila, najviše zbog isteka registracije i tehničke neispravnosti.

Stanje bezbjednosti ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: