Sport

Druženje teniskih rekreativaca u Foči- najbolji Luka Miletić

21.09.2020 | 12:10 Druženje teniskih rekreativaca u Foči- najbolji Luka Miletić

U Foči je proteklog vikenda odigran teniski turnir „Lets play together” koji je okupio rekreativce iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

U Foči je proteklog vikenda odigran teniski turnir „Lets play together” koji je okupio rekreativce iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Učestvovalo je oko 30 takmičara, a najbolji je bio mladi Luka Miletić iz Foče, koji se, inače, osim na rekreativnim turnirima, takmiči i u Teniskom savezu BiH, kategoriji do 16 godina.

U finalu je bio bolji od Srđana Fundupa.

Turnir je organizovala opština Foča u okviru projekta Pro budućnost u saradnji sa USAID-om i CRS-om.

Jedan od učesnika Vladan Vujević iz Kule, koji je stigao do polufinala, nastupa na rekreativnim turnirima širom bivše Jugosolavije.

Ističe da je rekreativni tenis u BiH u usponu.

“U BiH su rekreativni turniri kvalitetniji nego u Srbiji”, naveo je Vujević.

Organizator turnira, službenik opštinske administracije Igor Ćurčić kaže da je ovo druženje rekreativaca u potpunosti ispunilo očekivanja.

“Poenta je stvaranje dobrih međunacionalnih, međuentitetskih i regionalnih odnosa. Imali smo goste iz Sarajeva, Goražda, Kaknja, Kiseljaka, Kule. Naravno, sve je organizovano uz zaštitu od kovida 19. Svi gosti su noćili dvije noći, družili se sa Fočacima, oduđevili se gradom i dobrodošlicom i msilimd a će ponijeti najljepše utiske”, naveo je Ćurčić.

Prvobitno je bilo zamišljeno da ovaj projekat bude podrška fudbalskom turniru “Fudbal frends”, a nakon njegovog otkazivanja zbog epidemije virusa korona, u dogovoru sa donatorima odlučeno je da se sredstva preusmjere u organizaciju turnira za teniske rekreativce.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: