Sport

Obustavljena sportska takmičenja

13.05.2020 | 20:26 Obustavljena sportska takmičenja

Košarkaški i Fudbalski savez Republike Srpske, kao i Odbojkaški savez BiH obustavili su sva takičenja u njihovoj nadležnosti, tako da su fočanski košarkaši, fudbaleri i odbojkaši ovog vikenda na prinudnom odmoru.

Košarkaši Sutjeske trebalo je da igraju u Bijeljini protiv domaćeg Radnika, ali se meč ovog vikenda neće igrati.

Ne samo taj, već svi mečevi 20. kola Prve lige Srpske su odloženi, a zbog vanrednog stanja u vezi sa pojavom virusa korona.

Iz Košarkaškog saveza Srpske je saopšteno da, poštujući odluke i preporuke nadležnih organa i institucija, Izvršni odbor Saveza je donio odluku da privremeno prestaju sva košarkaška takmičenja u svim kategorijama u njihovoj nadležnosti.

Prekinuta su i fudbalska  takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske.

„Slijedeći preporuke zdravstvenih institucija, kao i nadležnih ministarstava u Republici Srpskoj i BiH, a u cilju prevencije širenja virusa korona i zaštite zdravlja aktera fudbalskih manifestacija, Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, je na telefonskoj sjednici održanoj 12. marta donio odluku da se odgodi odigravanje narednog kola svih fudbalskih utakmica u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske”, saopšteno je iz Kuće fudbala.

Fudbaleri Sutjeske trebalo je da gostuju u nedjelju u Brčkom ekipi Ilićka 01.

Istu odluku donio je i Odbojkaški savez BiH

U saopštenju je navedeno da je, nakon sagledavanja cjelokupne situacije i novih odluka nadležnih organa povodom širenja virusa korona u Bosni i Hercegovini, odlučeno da se odgode takmičenja u Premijer ligi BiH, kao i finalne utakmice Kupa BiH.

Naknadno će se odlučiti o nastavku takmičenja, o čemu će blagovremeno biti obaviješteni učesnici u takmičenju i javnost, dodaje se u saopštenju.

Ovog vikenda na programu je bilo finale Kupa BiH, a Premijer liga je trebalo da se nastavi idućeg vikenda. Fočanski Maglić je u narednom kolu trebalo da gostuje u Ražljevu ekipi Tempo.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: