Sport

Završeni turniri posvećeni Bojanu Janjiću

09.09.2023 | 10:55 Završeni turniri posvećeni Bojanu Janjiću

U Miljevini su završeni turniri u basketu i malom fudbalu, u znak sjećanja na prerano preminulog mještanina Bojana Janjića. Organizovan je i turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije.

Na turniru u basketu učestvovalo je 12 ekipa, a najbolji su bili momci iz Rafting centra „Drina – Tara“. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Grobari Foča“, a treće Kafe-baru „Pikolo“. Najbolji igrač turnira je Miloš Pavlović.  

Ekipa Rafting centra „Drina – Tara“ je od novčane nagrade kupila električni šporet koji su poklonili socijalno ugroženoj porodici.

Na turniru u malom fudbalu, koji je okupio 11 ekipa, prvo mjesto je osvojio „Uniotek vijasla“, drugi je bio „RIS“, a treći Kafe „Trezor“. Za igrača turnira proglašen je Mihailo Mališ, najbolji golman Zoran Pavlović, a najbolji strijelac Mladen Droca.


Ekipa „RIS“ je donirala prehrambene i higijenske namirnice u vrijednosti od 200 maraka, takođe, socijalno ugroženoj porodici.

Ekipa „Uniotek vijasla“ je posvetila svoju nagradu Goranu Simiću – Piculi, legendi FK „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, koji se oporavlja od teške povrede na radu.

Pored toga održano je takmičenje u šutiranju trojki koji je imalo humanitarni karakter. Najbolji je bio Filip Rašević. Prikupljeno je 410 maraka, a sredstva su upućena jednom mještaninu slabijeg materijalnog stanja.

Odigrana je i jedna revijalna utakmica veterana u malom fudbalu, na kojoj su nastupili bivši fudbaleri iz Foče i Miljevine, a koji su nekad učestvovali na memorijalnom turniru „Ranko Elez – Ziko“.

Organnizator turnira je bilo Udruženje građana „Miljevina“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: