Sport

Završen Auto-reli AMS RS „Sutjeska 2023“

31.07.2023 | 08:19 Završen Auto-reli AMS RS „Sutjeska 2023“

Pobjednici Auto relija AMS RS „Sutjeska“ koji je u subotu završen na Tjentištu su Vučko Bašić iz Trebinja i Milan Božić iz Rogatice. Bašić je bio najbolji u kategoriji „sprint“, a Božić u kategoriji „turist”.

Reli koji je organizovao Auto-moto savez Republike Srpske okupio je 120 takmičara iz cijele BiH.

Drugo mjesto u grupi “sprint” osvojio je DŽenan Suša iz Auto-moto društva “Ilijaš”, a treće njegov klupski drug Adin Murkanić. U grupi “turist”, drugo mjesto pripalo je Milošu Vukašinoviću iz AMD “Rogatica”, dok je treći bio Nikola Radović iz AMD “Foča”. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Matea Garić iz Banjaluke. Druga je bila Sanja Tomić iz Istočnog Sarajeva, a treća Banjalučanka Marija Markanović.

Nagradu je dobio i najstariji učesnik relija sedamdesetšestogodišnji Nenad Babić iz Laktaša. Reli se sastojao iz više poligona spretnosti i tačnosti, te iz poznavanja saobraćajnih propisa.


Auto-reli „Sutjeska“ održava tradiciju okupljanja velikog broja učesnika, dobre organizacije i promocije Nacionalnog parka „Sutjeska“. Portparol Saveza, Perica Pećanac kaže da je ovaj preventivni reli okupio do sada najveći broj učesnika. „Oni su pokazali zavidne vještine u vožnji ali i znanje kada je u pitanju poznavanje saobraćajnih propisa. Ova dvodnevna manifestacija je prošla izuzetno dobro, bez ikakvih problema, i ono što je najbitnije je da su sve svi vozači podsjetili na onu zakonsku obavezu poznavanja propisa, a sa druge strane, družili su se i pokazali odlične vještine na poligonu. Pored takmičarskog dijela, jedan od ciljeva je promocija Nacionalnog parka „Sutjeska“ i prirodnih ljepota ovog parka i Republike Srpske“, kaže Pećanac.

Reli „Sutjeska“, između ostalog, krase i dobro druženje u predivnom ambijentu Nacionalnog parka i zabava, što su posvjedočili brojni učesnici.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: