Sport

Oproštaj Dejana Raševića- u Foči gostuje mostarski “Velež”

18.07.2023 | 16:47 Oproštaj Dejana Raševića- u Foči gostuje mostarski “Velež”

Dejan Rašević, jedan od najboljih fočanskih fudbalera u novijoj istoriji, oprostiće se od aktivnog igranja fudbala na prijateljskoj utakmici između „Sutjeske“ i mostarskog „Veleža“, koja je zakazana za sutra na Gradskom stadionu u Foči.

Premijerligaš iz Mostara, popularni „Rođeni“, prvi put će u posleratnom periodu gostovati na stadionu kraj Ćehotine,  a pored pripremnog i prijateljskog, utakmica će imati i svečani karakter.

Prekaljeni fudbaler koji je nosio dres oba ova kluba, nakon 22 godine igračke karijere „okačiće kopačke o klin“.


Dejan Rašević u dresu Veleža
Rašević je za prvi tim „Sutjeske“ debitovao 2001. godine, a u svojoj bogatoj karijeri sa uspjehom je nastupao za više klubova u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Srpske.

Ovaj vrsni golgeter ostavio je dubok trag u svim klubovima čiji je dres nosio. Osim u „Sutjesci“, igrao je za „Radnik“ iz Bijeljine, „Leotar“ iz Trebinja, „Slaviju“ iz Istočnog Sarajeva, „Borac“ iz Banjaluke, „Velež“ iz Mostara i „Drinu“ iz Zvornika.


Dejan Rašević u dresu Borca
Posljednjih pet sezona, Rašević je igrao za matični klub iz Foče u kojem radi i kao trener mlađih kategorija. I u poznim igračkim godinama bio ja važan dio tima i dao je veliki doprinos odličnim rezultatima koje je „Sutjeska“ bilježila u tom periodu.

Iz kluba su pozvali navijače da dođu u što većem broju, da uživaju u susretu „Sutjeske“ i premijerligaša iz Mostara i na najljepši način isprate odlazak svog ljubimca u igračku penziju.

Prijateljska utakmica počeće u 20,00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: