Sport

Prijatelji lopte 17. put u Foči- od 28. do 30. jula

17.07.2023 | 14:42 Prijatelji lopte 17. put u Foči- od 28. do 30. jula

Na Gradskom stadionu u Foči od 28. do 30. jula održaće se 17. Međunarodni omladinski turnir Fudbal frends, najavili su organizatori.

Turnir će početi u petak, 28. jula, četvrtfinalnim susretima. Prva utkamica igra se od 16,00 časova, a svečano otvaranje je u 19,15 časova.

Na turniru učestvuju „Crvena zvezda“ i „Vojvodina“ iz Srbije, „Rijeka“ iz Hrvatske, „Akademija Pandev“ iz Sjeverne Makedonije, nikšićka „Sutjeska“ iz Crne Gore, „Borac“, „Željezničar“ i fočanska „Sutjeska“ iz BiH.

Titulu prijateljstva osvojenu prošle godine braniće klub iz Banjaluke.


Turnir će početi u petak, 28. jula, četvrtfinalnim susretima. Prva utkamica igra se od 16,00 časova, a svečano otvaranje je u 19,15 časova.

U subotu, 29. jula, igraju se polufinalni susreti, a finale je u nedjelju, 30. jula, u 20,00 časova.


Sastavni dio Fudbal frendsa je okrugli sto, koji ove godine nosi naziv „Fudbalska akademija- drugo ime za budućnost“, a održaće se u subotu, 29. jula u 12,00 časova u Centru za kulturu i informisanje.

Kako je najavljeno, okruglom stolu prisustvovaće predstavnici fudbalskih saveza zemalja iz kojih dolaze učesnici turnira, a među njima i nekadašnji poznati fudbaleri Vladimir Petrović Pižon i Goran Pandev.

Ovo prestižno takmičenje fudbalskih talenata, na kojem su stasavali brojni danas poznati igrači, poput Marka Grujića, Sergeja Milinkovića Savića, Rada Krunića, Strahinje Pavlovića, Mijata Gaćinovića, do sada su osvajali “Rijeka” tri puta, „Crvena zvezda”, “Budućnost” i “NJukasl”, po dva puta, dok po jednu titulu imaju “Vardar”, “Groclin”, “Dinamo”, “Svonsi”, “Olimpija”, “Maribor” i “Borac“.

Turnir organizuju Asocijacija Fudbal frends i Fudbalski klub „Sutjeska“ pod pokroviteljstvom opštine Foča.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: