Sport

„MOSI u srcu objektiva“ – izložba fotoreportera Senka Župljanina

07.07.2023 | 12:47 „MOSI u srcu objektiva“ – izložba fotoreportera Senka Župljanina

U Pres centru u Kolašinu otvorena je četvrta po redu izložba fotografija sa tematikom MOSI igara autora Senka Župljanina, fotorepotera i dopisnika Sprotskog žurnala iz Novog Pazara.

Na izložbi „MOSI u srcu objektiva“  je prikazano 80 fotografija zabilježenih objektivom Župljanina prethodnih godina na najvećoj smotri amaterskog sporta u ovom dijelu Evrope.


Župljanin ističe da se na njegovim fotografijama vidi prije svega emocija koju pokazuje svaki sportista, te da su one djela koja ispisuju istoriju MOSI, jer fotografija govori više od hiadu riječi: „Pokušao sam na ovim fotografijama da zaustavim trenutak i oslikam baš ono šta su MOSI. MOSI su igre druženja i sporta a u sportu neko mora da pobijedi a neko da izgubi. Ja sam pokušao da uslikam taj trenutak između pobjede i poraza. Kroz moj objektiv zabeleženi su detalji, suze radosnice i oduševljenje, kada su padali rekordi, koji su stari i po nekoliko desetina godina“.


Izložba „MOSI u srcu objektiva“ i ovog puta oduševila je sve učesnike i radoznale goste. Sam autor kaže da su mu fotografije sa ove smotre mladosti najdraže: „ Drago mi je što je domaćin prepoznao značaj, i pružio mi šansu da svojim fotografijama prikažem sve ono lijepo što se na MOSI dešavalo na raznim sportskim terenima, u prethodnih 15 godina. Izložba nosi ime „MOSI u srcu objektiva, one su zaista u mom srcu i u srcu mog objektiva. Slučajno sam došao na ove Igre prije 20 godina a ozbiljno sam se zaljubio u njih“ kaže Župljanin.


Senko Župljanini koji svojim objektivom već 20 godina bilježi trenutke sa MOSI, uslikao je više od 5.000 fotografija na Igrama, dok od početka karijere, u ličnoj arhivi, posjeduje više od milion fotografija sa brojnih sportskih događaja.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: