Sport

Plužinjani pobjednici 27. Šobotovog memorijala

05.07.2023 | 15:51 Plužinjani pobjednici 27. Šobotovog memorijala

Ekipa Kafe bar „Sidro“ iz Plužina u Crnoj Gori pobjednik je 27. Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Ratko Rade Šobot“, nakon što je u finalu bila bolja od domaćeg sastava „Kroasan“. Uz pobjednički pehar pripala im je i nagrada od 2.500 KM, dok su poraženi finalisti nagrađeni sa 1.000 maraka.


Sastav iz Plužina uspio je u finalnoj utakmici da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog poluvremena, pa je susret završen nerješenim rezultatom 2:2. U penal seriji gosti iz Crne Gore bili su bez promašaja i sa 5:4 stigli do trofeja.

-Na ovom turniru učestvujemo posljednjih dvanaest, trinaest godina i osvajali smo sedam puta, s tim što su svi igrači nastupali u ekipama sa različitim nazivima. Zahvaljujući fudbalu i turniru stekli smo brojne prijatelje u Foči, pa prijateljstvo održavamo i mimo terena-rekao je kapiten pobjedničke ekipe Darko Ćalasan.


U utakmici za treće mjesto KMF „Ajaks“ iz Nikšića savladao je prošlogodišnje pobjednike „Ike Brod“ rezultatom 6:3, pa im je pripala nagrada od 500 KM.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kosta Vuković, dok je najbolji golman Dejan Ćalasan, obojica iz pobjedničke ekipe. Najviše pogodaka na turniru postigao je Slaviša Ristović iz „Kroasana“.

Domaća ekipa „Ike Brod“ dobila je priznanje za fer igru.


Pod pokroviteljstvom Opštine Foča, turnir su organizovali opštinski Sportski savez i Fudbalski klub “Sutjeska”.

Uz seniorski, odigrano je i pet turnira za mlađe kategorije, na kojima su učestvovala djeca uzrasta od sedam do 14 godina.

-Turnir je okupio preko 40 ekipa u obje konkurencije i ponosimo se što je nastupilo više od 200 dječaka, čak i djevojčica među njima. To nas kao sportske radnike raduje, jer smo u ovih osam dana uspjeli da ih zainteresujemo i da razmišljaju jedino o igri-rekao je predsjednik opštinskog Sportskog saveza Duško Rašević.


Tradicionalni turnir u malom fudbalu, kojim se čuva sjećanje na Ratka Šobota, istaknutog sportistu i sportskog radnika, zatvorio je načelnik opštine Milan Vukadinović.

-Najveća radost i pobjeda turnira je učešće preko 200 djece i smatram da je ovo najbolji način da ih sklanjamo sa ulice i okrećemo ih pravim vrijednostima. Zahvalni smo i ostalim ekipama koje su došle iz Republike Srpske i Crne Gore, ali i svima koji su pomogli organizaciju turnira. Nadam se da ćemo sljedeće godine turnir podići na još značajniji nivo-rekao je Vukadinović.


U seniorskoj konkurenciji takmičilo se 12 timova iz Republike Srpske i Crne Gore, dok su turniri mlađih selekcija okupili 30 ekipa, sastavljenih od podmlatka FK „Sutjeska“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: