Sport

Na stadionu oslikan mural Filipa Ikonića

15.06.2023 | 16:30 Na stadionu oslikan mural Filipa Ikonića

U akciji Fudbalskog kluba „Sutjeska“ i navijačke grupe „Haveri“, na Gradskom stadionu u Foči danas je oslikan mural pokojnog fudbalera i trenera fočanskih plavo-bijelih Filipa Ikonića.

Sliku prerano preminulog trenera iz Foče na tribinama stadiona kraj Ćehotine oslikao je akademski slikar Vladimir Milanović.

Filip Ikonić preminuo je u 35. godini, 12. decembra 2018. godine, na svom radnom mjestu na stadionu, u prostorijama Fudbalskog kluba „Sutjeska“.

Kao igrač je prošao sve selekcije “Sutjeske”, od najmlađih do prvog tima, a zatim se uspješno bavio trenerskim poslom.


Posjedovao je Uefinu licencu i bio je trener svih selekcija, a posao šefa stručnog štaba obavljao je u nekoliko navrata.


Ikonić kao igrač, čuči prvi slijeva
U klubu je svima bio omiljen, posebno djeci koju je trenirao sa velikom posvećenošću, a ostao je upamćen kao veliki sportski entuzijasta, izuzetno skroman i uvijek odan svom klubu, pa ne čudi da ga klub i navijači ne zaboravljaju.


I na ovaj način, oslikavanjem njegovog plemenitog lika, kao i nedavno održanim prvim memorijalnim turnirom u njegovu čast, nastoje da održe sjećanje na čovjeka koji je život posvetio fočanskom fudbalu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: