Sport

Prva liga RS: Sutjeska - Zvijezda 09 0:1

13.09.2020 | 10:44 Prva liga RS: Sutjeska - Zvijezda 09 0:1

I nakon šest kola, povratnik u prvoligaško društvo Rapublike Srpske, ekipa Sutjeske nije okusila slast pobjede, kompletan plijen sa stadiona pokraj Ćehotine odnijela je ekipa Zvijezde 09, potpuno zasluženo.

I nakon šest kola, povratnik u prvoligaško društvo Rapublike Srpske, ekipa Sutjeske nije okusila slast pobjede, kompletan plijen sa stadiona pokraj Ćehotine odnijela je ekipa Zvijezde 09, potpuno zasluženo. Od početka utakmice gosti iz Etno sela Stanišići su dali do znanja da su došli u Foču da se nadigravaju, pa su imali laganu terensku inicijativu i češće su se nalazili na polovini domaćeg tima. Prva ozbiljnija prilika gostiju pretvorena je u pogodak. Igrao se 26. minut kada je upućena jedna dubinska lopta na desnu stranu, pred golom Sutjeske iskosa sa dvadesetak metara je šutirao Rajković i pogodio donji desni ugao gola Fočaka. Do kraja prvog dijela Rajković se još jednom našao u prilici da udvostruči prednost gostiju, ali je pogodio spoljni dio mreže gola domaćina.

I u nastavku utakmice gosti su nastavili sa napadima, a prvu dobru priliku propustili su Rajković i Tojčić nakon ubacivanja Ilića. Pravo je čudo šta domaći igrači nisu pretvorili u pogodak u 53. Minutu. Nakon slobodnog udarca i ubacivanja sa desne strane Pljevaljčića, prvo je Mirković dobro šutirao, a Avramović nakratko odbio loptu na koju je natrčao Filipović i pogodio prečku gola Zvijezde 09. Odmah nakon toga uslijdio je brz kontranapad gostiju, tačnije Stjepanovića, koji se našao oči u oči sa golmanom Fočaka Tomićem, koji je odlično reagovao i otklonio opasnost od svog gola. Ejike je propustio u 68. minutu kolosalnu priliku da poveća vođstvo ekipe Zvijezde 09, međutim pogodio je samo prečku. Posljednju šansu na utakmici propustio je rezervista gostiju Rajović koji je dobro šutirao iskosa za desetak metara, ali je još bolje njegov udarac odbranio Tomić.

SUTJESKA(F)-ZVIJEZDA 09 0 :1 (0:1)

Gradski stadion. Bez Gledalaca. Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo) 7,5. Strijelac: Rajković u 26. Mintu (Zvijezda 09). Žuti kartoni: Pljevaljčić , trener Slijepčević (Sutjeska); Ejike, Matić , trener Mahalbašić (Zvijezda 09).

Sutjeska (F):  Tomić 7,5, Dačević 6,5, Filipović 6,5, Mirković 6,5, Milenković 6,5, Rašević 7, D.Mojović 7, Bokić 6 (od 81.Radović -), Milutinović 6,5, Pljevaljčić 7, Žugić 6.

Zvijezda 09: Avramović 7,5,Terzić 6,5, (od 62.Matić- 6,5), Jokić 6,5, Tešić 7, Blagojević 7, (od 72. Rajović-), Vasijlević 7, Tojčić 7, Ejike 6,5, Stjepanović 7, Ilić 7, (od 84.Popara - Rajković 7,5.

Igrač utakmice: Marko Rajković (Zvijezda 09)

Autor: S.Vukašinović

Podijelite vijest: