Vijesti

Neradni dani tokom prvomajskih praznika

26.04.2023 | 13:49 Neradni dani tokom prvomajskih praznika

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske neradni dani povodom republičkih praznika, Međunarodnog praznika rada i Dana pobjede nad fašizmom su 1. i 2. maj. 2023.godine (ponedjeljak i utorak) i 09.maja 2023.godine (utorak), saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.


U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik opštine, odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade i u dane praznika Republike i u kom obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

Prema odluci načelnika Opštine Foča, Zanatsko-preduzetnički, uslužni i trgovinski objekti na području opštine Foča u dane republičkih praznika 1. i 9. maja neće raditi, dok će 2. maja raditi skraćeno od 7.00 do 12.00 časova.

U dane praznika, 1. i 9. maja, u vremenskom periodu od 7.00 do 11.00 časova, dozvoljena je proizvodnja hljeba i prodaja u objektima za proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda. U istom vremenskom periodu radiće cvjećare i prodavnice pogrebne opreme, saopšteno je iz lokalne uprave.

Prema ranijoj Odluci o radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i uslužnih djelatnosti na području opštine Foča, od 1. maja do 30. septembra, prodavnice će nedjeljom raditi od 7.00 do 12.00 časova, osim kada je nedjelja praznik.

Ugostiteljski objekti i priređivači igara na sreću u prazničnim danima radiće u redovnom radnom vremenu.

Tokom praznika dozvoljen je neograničen rad benzinskim pumpama, koje će moći da prodaju samo gorivo.

Utvrđen je i raspored radnog vremena apoteka, koje će za praznike  raditi u vremenskom periodu od 8.00 do 14.00 časova.

1. maj – „MOJA APOTEKA“,

2. maj – „CRVENA APOTEKA“,

9. maj – APOTEKA“ FOČA. 

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: