Vijesti

U Foči promovisan novi spot grupe Paranoid- dvije decenije vjerni rokenrolu

05.09.2020 | 14:05 U Foči promovisan novi spot grupe Paranoid- dvije decenije vjerni rokenrolu

U Kelt pabu, jednoj od oaza rokenrola u Foči, sastav Paranoid iz Rudog premijerno je izveo svoj novi singl „Početak i kraj“ i promovisao spot za tu pjesmu.

U Kelt pabu, jednoj od oaza rokenrola u Foči, sastav Paranoid iz Rudog premijerno je izveo svoj novi singl „Početak i kraj“ i promovisao spot za tu pjesmu.

Miki Tomić- gitara i vokal, Goran Gardović- bas gitara i Branimir Tomić- bubnjevi, rok sastav je koji traje 20 godina i koji iza sebe ima više od 1.000 koncerata i klupskih nastupa širom BiH, Srbije i Crne Gore.

„Počeli smo da sviramo 2000. godine u Rudom, inače smo Sarajlije. Počeci su bili veoma teški, krpili smo sa instrumentima, bila je to epska borba, ali evo trajemo 20 godina. Gdje god sviramo, vrhunski je“, kaže Miki Tomić.

Za Sarajlije iz Rudog neće se pogriješiti ako se kaže da su i fočanski bend.

„Mi se stvarno najbolje osjećamo  u Foči, imamo najveću, najvjerniju i najbolju publiku i najbolje prijatelje u Foči. Foča nam je baza prije Rudog, vjerujte“, ističe Miki.

Njegov brat Branimir kaže da dobijaju i pohvale i primjedbe za svoj rad, ali da se uvijek maksimalno trude.

„Uglavnom, opstajemo 20 godina, nije malo za jedan bend iz malog mjesta“, kaže Branimir.

Momci iz benda koji nosi naziv po pjesmi Blek sabata, za sebe kažu da im je bluz omiljeni zvuk, ali da njihove pjesme pripadaju hard rok pravcu.  

Prepoznatlljivi su po izuzetnom izvođačkom kvalitetu i obradama rok hitova, kojima daju sopstveni pečat, ali i po autorskim pjesmama. Do sada ih imaju više od dvadeset, a novi singl  „Početak i kraj“ snimljen je u Kragujevcu, uz veliku pomoć tamošnjih rokera.

„Imali smo prije ovog spota snimljena dva spota za pjesme „Želim da zaboravim“ i „Odgovor“, ali mislim da je ova pjesma pun pogodak, i pjesma i spot. Šetajući sam napisao pjesmu, jednostavno je došla inspiracija i za muziku i za tekst. Spot je režirao Strahinja Kostić, dečko odavde iz Foče i sve je super ispalo“, kaže Miki.

Paranoid nije omiljen samo među svojim fanovima, već i među legendarnim rok bendovima sa ovih prostora. Video podrška za novi spot stigla im je od Zabranjenog pušenja, Kerbera, Smaka, Riblje čorbe.

“Nele Karajlić, Sejo Sekson, Čipi i Konga iz Osvajača, Gale iz Kerbera, Najda iz Smaka, Vicko iz Riblje čorbe, snimili smo njihovu video podršku i biće to emitovano. Znači nam mnogo njihova podrška jer smo odrasli na njihovim pjesmama. To su naši uzori od naših početaka”, ističe Miki.

Snimanje novog spota pomogla je i Radio Foča.

“Veoma je važno kada se u našim krajevima pojavi dobar rok bend i kada taj bend na profesionalnom nivou snimi audio i video. Možemo garantovati da se pojavilo jedno dobro izdanje koje će sigurno imati odjeka u ovoj siromašnoj godini kulturnih dešavanja, pogotovo muzičkih“, rekao je direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović.

Iz Paranoida poručuju da će intenzivirati autorski rad uprkos nepovoljnim uslovima za snimanje studisjkih izdanja i video materijala.

Obećavaju da će ostati vjerni rokenrolu, da neće pokleknuti pred talasom novkomponovane muzike i kada bi im, kako kažu, i egzistencija time bila ugrožena.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: