Vijesti

Rok za završetak radova na izgradnji zgrade za mlade bračne parove dvije godine

31.03.2023 | 14:38 Rok za završetak radova na izgradnji zgrade za mlade bračne parove dvije godine

Opština Foča i firma „Konstruktor“ potpisali su danas ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza oko izgradnje stambene zgrade za mlade bračne parove koja će se graditi u naselju Donje Polje.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović rekao je da je građevinska dozvola za izgradnju zgrade za mlade bračne parove u Donjem Polju izdata prije  15 dana. Podsjeća da će kroz ovaj projekat 50 mladih bračnih parova dobiti priliku da kupi svoju prvu stambenu jedinicu po cijeni od 1350 maraka po metru kvadratnom. „Zadovoljstvo mi je što smo došli do finalnog koraka ka realizaciji ovog važnog projekta za Foču i mlade ljudi koji žele da ostanu ovde. Mislim da je cijena stanova povoljna, možda i najpovoljnija u Republici Srpskoj“, rekao je Vukadinović.


Firma “Konstruktor“ ugovorom se obavezala da zgradu za mlade bračne parove izgradi tokom naredne dvije godine. „ Već smo počeli sa pripremnim radovima i iskopima i nadam se da ćemo sve naše obaveze izvršiti u zadatom roku. U zgradi će biti pet tipova stanova, veličine  od 47 do 68 metara kvadratnih“, rekao je Boško Ivanović, direktor „Konstruktora“.

Nedavno je završen Drugi javni poziv za kupovinu stana u zgradi za mlade bračne parove. U opštini očekuju da će uskoro kompletirati konačan spisak zainteresovanih.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: