Vijesti

Novčana pomoć višečlanim i socijalno ugroženim porodicama

04.09.2020 | 17:41 Novčana pomoć višečlanim i socijalno ugroženim porodicama

Porodice sa četvoro i više djece, te porodice iz socijalnih kategorija čija djeca pohađaju osnovnu ili srednju školu, povodom početka školske godine novčano je darovao načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Porodice sa četvoro i više djece, te porodice iz socijalnih kategorija čija djeca pohađaju osnovnu ili srednju školu, povodom početka školske godine novčano je darovao načelnik opštine Foča Radisav Mašić. Pomoć je dobilo ukupno 68 porodica, od čega 53 sa četvoro i više djece i 15 sa evidencije Centra za socijalni rad, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno je 20.000 KM.

Pomoć, koju višečlanim porodicama dodjeljuje prvi čovjek opštine, obradovala jeTanju Kulić, majku petoro djece.

-Ovakva vrsta pomoći od lokalne uprave nama mnogo znači, znači svakoj porodici, a posebno gdje je više djece koja idu u školu. Kao majka petoro djece to još više cijenim-rekla je Kulićeva.

Novčana pomoć dobrodošla je i šestočlanoj porodici Simović.

-Majka sam četvoro djece , s tim da imam dijete sa poteškoćama u razvoju. Muž i ja ne radimo, zato nam je svaki vid pomoći jako važan. Do sada nam je lokalna uprava uvijek izašla u susret-rekla je Simovićeva.

U fočanskom Udruženju porodica sa četvoro i više djece zadovoljni-novčana podrška znači mnogo, posebno u vrijeme spremanja djece za školu.

– Porodice u kojima se školuje jedno ili dvoje djece dobile su po 200 KM, troje djece 300 KM, četvoro 400 KM, petoro 500 KM-navela je predsjednica Udruženja „Opstanak“ Ljiljana Drakul.

U lokalnoj upravi poručuju-pomoć višečlanim porodicama se nastavlja.  Do kraja godine uslijediće još jedna isplata, najavio je načelnik opštine Radisav Mašić.

-Iznos kojim pomažemo te kategorije prelazi 50.000 maraka i to ćemo do kraja godine podijeliti. Podršku će uvijek imati od opštine i to će biti buduća praksa- rekao je Mašić.

Pored pomoći višečlanim i drugim porodicama, Opština Foča već osam godina u cjelosti finasnira i troškove prevoza svih učenika koji putuju do škole za šta se iz budžeta izdvaja 120.000 KM.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: