Vijesti

Vukan Stanković zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Foče

03.09.2020 | 10:33 Vukan Stanković zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Foče

Opštinska organizacija SDS-a Foča predstavila je večeras svoju odborničku listu i Vukana Stankovića, kandidata za načelnika opštine ispred ove stranke i PDP-a na predstojećim lokalnim izborima.

Četrdesetsedmogodišnji inženjer elektrotehnike Vukan Stanković, zaposlen u Telekomu Srpske, dugogodišnji je član SDS-a, a ranije je bio i odbornik te stranke u lokalnom parlamentu.

On je naveo da mu je čast što su ga SDS i PDP prepoznali kao dobar izbor za Foču.

„Smatram da u Foči ima mnogo ptrostora za promjene i poboljšanje. Teško je sjetiti se nečega što ne zahtijeva poboljšanje, ali prioriteti su zapošljavanje kroz privredu, turizam, poljoprivredu, infastruktura i mladi“, rekao je Stanković.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da Vukan Stanković ima odličnu šansu da predvodi opštinu Foča, te da će njegov program privući pažnju i dobiti povjerenje ljudi.

„Mislim da ovaj mladi kandidat, koji nije kandidat za samo jedan izborni proces, već za period od deset do 15 godina, može da bude predvodnik mlade generacije koja ima energiju, znanje i viziju šta je potrebno opštini u narednom periodu. Uvjeren sam da će on Foču izvući iz siromaštva i da će njegov mandat biti na dobrobit svih građana“, rekao je Šarović.

Predsjednik fočanskog SDS-a Milivoje Dostić istakao je da će Vukan Stanković biti načelnik svih građana Foče.

Na trgu boraca Vojske Republike Srpske, predstavljena je i odbornička lista PDP-a, a između ostalih, govorili su i potpredsjednk SDS-a Vukota Govedarica, narodni poslanici Nebojša Vukanović iz SDS-a i Ljubiša Krunić iz PDP-a.

Izvod: Radio Foča

Podijelite vijest: