Zdravstvo

Počeli sistematski pregledi i testiranja budućih prvačića

08.06.2020 | 20:21 Počeli sistematski pregledi i testiranja budućih prvačića

Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovnih škola u Foči počeli su danas i obavljaće se do petka 19. juna u fočanskom Domu zdravlja.

Ljekarski pregledi biće obavljani u Službi za specijalističke konsultacije iz pedijatrije, u periodu od 7.30 do 14.00 časova, uz prethodno zakazivanje termina za pregled djece.

Ranije je iz Doma zdravlja navedeno da se zakazivanje termina vrši putem telefona 058/220-142 i da roditelji na pregled trebaju da ponesu zdravstvenu knjižicu djeteta.

Nakon sistematskih pregleda u centralnim osnovnim školama uslijediće testiranje budućih prvačića.

Testiranje djece za upis u prvi razred u Osnovnoj školi “Veselin Masleša” počinje danas, u periodu od 9.00 do 15.00 časova, dok će u Osnovnoj školi “Sveti Sava” početi 15. juna. O terminima će roditelji biti naknadno obaviješteni.

Roditelji na testiranje treba da ponesu izvod iz matične knjige rođenih djeteta, ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti djeteta za polazak u školu, potvrdu o mjestu prebivališta djeteta, te knjigu za praćenje razvoja i učenja djeteta, ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: