Vijesti

Stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou

15.03.2023 | 17:01 Stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Foča za mjesec februar je na zadovoljavajućem nivou, istaknuto je na redovnoj konferenciji za medije ove Uprave.

Tokom februara, na području Policijske uprave Foča evidentirano je 21 krivično djelo, jedno manje nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja krivičnih djela 17 ih je iz oblasti opšteg kriminaliteta a četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta. Najveći broj krivičnih djela zabilježen je u Foči, rekao je Duško Tomović, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Foča: „U Foči je evidentirano 12 krivičnih djela, u Rudom su evidentirana tri krivična djela, u Višegradu i Novom Goraždu po dva, i po jedno krivično djelo evidentirano je u Čajniču i Kalinoviku. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela je oko 95 odsto“.

Na području Policijske uprave Foča tokom februara mjeseca zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, a dogodile su se  23 saobraćajne nezgode, dvije sa lakšim tjelesnim povredama i 21 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Iz saobraćaja je isključeno 57 vozača, pretežno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kaže načelnik Odjeljenja policije PU Foča Voislav Krunić: „Zabilježen je porast broja saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali vozači početnici, odnosno vozači sa manje od dvije godine isustva u vožnji. Zabilježen je i porast nezgoda u kojima su učestvovali vozači koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom alkohola. Četiri nezgode su izazvali vozači početnici a šest saobraćajnih nezgoda izazvali su vozači koji su vozili pod dejstvom alkohola. U martu ali i u narednim mjesecima posebnu pažnju obratićemo na ovu kategoriju vozača, oni će biti predmet pažnje i kontrole od strane policijskih službenika“.  

Pripadnici Policijske uprave Foča u narednom periodu pojačaće aktivnosti, posebno iz oblasti saobraćaja jer slijedi početak turističke sezone i povećan broj vozila na putevima, kaže načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović. Kostović dodaje da će se pojačati i aktivnosti i mjere iz oblasti suzbijanja kriminaliteta: „I u narednom periodu, prioritet rada policijskih službenika Policijske uprave Foča će sigurno biti rad na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta, a najviše u vezi sa krivičnim djelima privrednog kriminaliteta, te u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, prevare, nedozovoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Tokom februara mjeseca na području Policijske uprave Foča nije zabilježeno  nijedno krivično djelo ni saobraćajna nezgoda sa težim društvenim posljedicama, istaknuto je na konferenciji za medije ove Uprave.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: