Kultura

Komedija „Upoznaj mog tatu“ u Pozorištu u Foči

15.03.2023 | 12:46 Komedija „Upoznaj mog tatu“ u Pozorištu u Foči

Komedija“ Upoznaj mog tatu“ biće izvedena danas, 15.marta, na sceni Gradskog pozorišta u Foči, sa početkom u 19,00 časova.

Karte po cijeni 10 KM i 5 KM za studente (uz indeks) mogu se kupiti radnim danima od 8.00 do 16.00 časovau Info centru Turističke organizacije kao i pred početak predstave.

Komad je nastao po istoimenom tekstu Alana Ejkborna, a adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica. Scenografiju je osmislila Milica Stanković, a kostim Dara Mihajlović. Muziku za predstavu komponovala je Ana Joševski.

Predstava se izvodi na redovnom repertoaru Pozorišta Slavija u Beogradu, a uloge tumače Tijana Pečenčić, Srđan Karanović, Katarina Gojković i Andrija Daničić.


„Upoznaj mog tatu“ je napeta i dinamična komedija zabune koja se bavi mehanizmom opsesivnog laganja. Priča prati Grega, mladog i perspektivnog čovjeka, riješenog da se vjenča sa DŽini, ženom svojih snova. On odlučuje da sve nedoumice razjasni posjetom njenim roditeljima, ali to će mu promijeniti život. Junaci ove priče, svako na svoj način, odbijaju da se suoče sa istinom i pronalaze najbizarnije moguće načine da od nje pobjegnu što dalje. Kroz sukob njihovih ličnih verzija stvarnosti, od kojih nijedna nije sasvim tačna, upoznaćemo najtamnije strane ljudske prirode, ali na veoma zabavan način.

Predstava je nastala u saradnji producentske kuće „Kako vam drago“ sa Domom omladine i uz podršku Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Beograda i Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Organizatori gostovanja u Foči su banjalučka agencija „Venturo“ i Muzej Stare Hercegovine.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: