Sport

Dolazak Vojvodića obradovao fudbalere i stručni štab

01.03.2023 | 17:03 Dolazak Vojvodića obradovao fudbalere i stručni štab

Dolazak Darka Vojvodića na mjesto predsjednika kluba, obradovao je fudbalere i stručni štab “Sutjeske”, koja je pola godine bila bez rukovodstva.

Klub koji je iznjedrio veliki broj poznatih fudbalskih imena, danas je stabilan prvoligaš Srpske, a imenovanje Vojvodića za predsjednika za sve u klubu je veliko pojačanje.

“Mislim da smo dobili najveće posleratno pojačanje, jer Vojvodić ima ogromno iskustvo, tako da će biti od velike koristi i meni i igračima, svima. Osjećamo se nekako sigurnije, on nam je kao fudbalski otac”, kaže šef stručnog štaba Miljan Radanović.

Kapiten “Sutjeske” Nikola Mojović kaže da je bilo teško funkcionisati bez rukovodstva kluba, ali da su uprkos tome bilježili odlične rezultate.
“Ovo je korak naprijed za “Sutjesku”, jer je Darko Vojvodić provjereno ime, koji je imao mnogo uspjeha gdje god je radio i sigurno je da će “Sutjeska” krenuti još boljim putem. U ovoj polusezoni akcenat će biti da naši mladi igrači iz omladinske škole dobiju šansu u punom kapacitetu i pokažu šta mogu, a u narednoj sezoni ako se ukaže šansa za Premijer ligu, zašto da ne”, kaže Mojović.

Nekada majstor na terenu, pa onda jednako dobar stručnjak pored terena, Darko Vojvodić prvi put će se oprobati kao rukovodilac jednog kluba- i to matičnog u kojem je ponikao.

On poručuje da “Sutjeska”, kao klub bogate tradicije, zaslužuje i može mnogo više.

Sport u Foči uglavnom je oslonjen na opštinski budžet, a Vojvodić smatra da će u zdravom okruženju i poštenim radom svih u klubu, uspjeti da skrenu pažnju i potencijalnih sponzora.

Uvjeren je da mogu dosanjati premijerligaški san.

“Nije da vjerujem, ja znam da će “Sutjeska” jednog dana biti premijerligaš i vjerujte mi da neće puno vremena proći, da će se to ostvariti puno prije nego što svi misle”, poručio je Vojvodić.

U ovoj godini Foča će, kako je najavljeno iz opštine i Fudbaskog saveza Srpske, dobiti moderan pomoćni stadion sa vještačkom travom, a i Vojvodić ističe da mu je na prvom mjestu unapređenje infrastrukture na nivo koji zahtijeva Premijer liga BiH.

U svoj matični klub, Vojvodić se vratio na poziv opštine, koja je i glavni finansijer.


“Zaista mislim da je to pun pogodak u svakom mogućem smislu jer je on proslavljeno ime u oblasti sporta i fudbala na prostoru bivše Jugoslavije, čovjek koji ima jako dobro reputaciju”, kaže načelnik opštine Milan Vukadinović.

On je poručio da će, zahvaljujući projektu koji opština realizuje sa Fudbalskim savezom Srpske, izgradnjom pomoćnog stadiona sa vještačkom travom sportisti i rekreativci u Foči dobiti moderan fudbalski teren.

“Ne želimo da stanemo na tome i sa Darkom Vojvodićem razmatramo dodatne projekte, da li će to biti balon sala ili nešto drugo vidjećemo. Želja nam je da što više djece trenira i da imaju najbolje moguće uslove za bavljenje sportom”, rekao je Vukadinović.

Da je Foča oduvijek bila rasadnik fudbalskih talenata potvrđuju uspjesi, između ostalih, Rada Paprice, Radmila Mihajlovića, Rešada Kunovca, Mladena Furtule, Darka Vojvodića…

Stasavanje velikih fudbalskih imena nastavljeno je i nakon raspada bivše države, pa tako danas u reprezentaciji BiH igraju dvojica Fočaka Rade Krunić i Vladan Danilović, kao i Nikolina Vujadin u ženskoj selekciji.

Imajući u vidu veliku popularnost fudbala u Foči, zainteresovanost djece i kvalitetan rad škole fudbala, može se pretpostaviti da i danas na stadionu pored Ćehotine stasavaju buduća fudbalska imena, koja bi jednog dana u dresu Sutjeske mogla zaigrati u Premijer ligi BiH.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: