Vijesti

Fočanska policija vrši pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini škola

01.09.2020 | 14:40 Fočanska policija vrši pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini škola

Povodom početka škole, MUP Srpske je organizovao tradicionalnu akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

Povodom početka škole, MUP Srpske je organizovao tradicionalnu akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

Pripadnici Polcijske uprave Foča danas su vršili pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini škola, a u saradnji sa AMD „Foča“ dijelili su letke sa savjetima kako na bezbjedan način učestvovati u saobraćaju.

U Policijskoj upravi navode da se akcija realizuje u tri faze.

Prva je obilazak i sagladevanje stanja saobraćajnica u blizini škola, trotoara, horizontalne i vertikalne signalizacije, nakon čega će biti urađen izvještaj sa prijedlogom mjera za njihovo saniranje, koji će biti proslijeđen nadležnim službama lokalne uprvae.

Druga faza je kontrola saobraćaja, a treća predavanja za učenike.

Načelnik Odjeljenja saobraćajne policije Voislav Krunić kaže da su imali sastanke sa rukovodiocima škola da bi tačno znali termine dolaska i odlaska djece iz škole.

„Vršimo preventivne aktivnosti, ali i represivne, prije svega sankcionisanje nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila gdje je to zabranjeno- na raskrsnicima i u ulicama blizu škola. Takođe, pojačano se vrši i sanckioniše vožnja pod uticajem alkohola, brza vožnja, kontrola tehničke ispravnosti vozila i upućivanje na vanredne tehničke preglede neispravnih vozila“, naveo je Krunić.

Iz Policijske uprave apelovali su da svi učesnici u saobraćaju budu odgovorni i da poštuju propise.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: