Zdravstvo

Dom zdravlja Foča: Zakazati ljekarske preglede djece pred upis u predškolsku ustanovu

11.02.2023 | 10:54 Dom zdravlja Foča: Zakazati ljekarske preglede djece pred upis u predškolsku ustanovu

U Domu zdravlja u Foči naredne dvije sedmice obavljaće se ljekarski pregledi djece koja se upisuju u predškolsku ustanovu.

Pregledi će se obavljati u Pedijatrijskoj ambulanti, od 13. do 24. februara, a kako bi se izbjegle gužve preglede je neophodno zakazati na broj telefona 058/220-142, rekao je direktor Doma zdravlja Miroslav Ristanović: „Imamo oko 60 djece koja trebaju da obave ljekarski pregled i kako bi se izbjegle gužve preglede je neophodno zakazati telefonom. Na pregledu će se raditi bris grla i nosa, nalaz stolice, te pregled fizičkog i psihičkog razvoja djeteta“, rekao je Ristanović za Radio Foču.

Iz Doma zdravlja napominju da se ljekarski pregledi za vozače B i C kategorije, od nedavno, rade četvrtkom od 08,00 do 12,00 časova u Službi medicine rada, te da za ove preglede nije potrebno zakazivanje.

Poziv za registraciju kod ginekologa

Iz ove zdravstvene ustanove još jednom su pozvali žene i djevojke, starije od 15 godina, da se registruju kod ginekologa, jer je Univerzitetska bolnica u Foči, od 1.januara, prestala pružati usluge primarne zdravstvene zaštite iz oblasti ginekologije. Obrazac za registraciju može se preuzeti u Ginekološkoj ambulanti ili kod porodičnog ljekara.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: