Vijesti

Otkazana plivanja za Časni krst na Ćehotini i Bistrici

17.01.2023 | 15:06 Otkazana plivanja za Časni krst na Ćehotini i Bistrici

Bogojavljenska plivanja za Časni krst na rijeci Ćehotini u Foči i na rijeci Bistrici u Miljevini otkazana su, kako je saopšteno, zbog apela nadležnih organa Republike Srpske i najavljenih vremenskih neprilika, visokog vodostaja rijeka, mogućih poplava i crvenog meteoalarma za područje opštine Foča.

Plivanja su bila zakazana na Bogojavljenje u 11,00 časova na Ćehotini i u 13,00 časova na Bistrici.

U saopštenju Uprave Hrama Svetog Save navodi se da otkazivanjem ne umanjuju veličinu i značaj praznika.

„Štaviše, pozivamo vjerni narod da se na praznik Bogojavljenja saberemo i učestvujemo u Svetoj božanstvenoj liturgiji pod svodovima našeg Svetosavskog hrama i saborno proslavimo ovaj veliki praznik Gospodnji i umolimo Gospoda za blagorastvorenje vazduha, izobilje plodova zemaljskih i vremena mirna.  U ime Hrama Svetog Save zahvaljujemo se svim prijavljenim učesnicima, da Gospod njihovu želju, volju, dobru namjeru i ljubav pokazanu na djelu uzvrati blagoslovom i milošću svojom”, naveli su iz Hrama Svetog Save.

Na praznik Bogojavljenja jutarnja služba u Hramu Svetog Save počeće u 8,00 časova, a u nastavku je Sveta liturgija nakon koje će se u hramu vršiti veliko osvećenje vode.

Plivanje je iz istih razloga otkazano i u Miljevini na rijeci Bistrici, potvrdio je Radio Foči paroh miljevinski LJupko Medović.
Liturgija će se služiti u Hramu Svetog Ilije u Miljevini u 9,00 časova, a nakon liturgije obaviće se litija oko hrama i veliko osvećenje vode.

Sveštenstvo iz Foče i Miljevine poželjelo je vjernicima srećan i Bogom blagosloven nadolazeći praznik uz pozdrav- Bog se javi!

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: