Sport

Čajniču pehar nakon drame u finalu

31.12.2022 | 12:14 Čajniču pehar nakon drame u finalu

“Kafe Biblioteka” Čajniče, ekipa koju pored igrača iz Čajniča čine i fudbaleri iz Nevesinja, Mostara i Sarajeva, osvojila je Novogodišnji turnir u Foči savladavši u finalu trebinjski “Bemiks” boljim izvođenjem penala 5:4, nakon što je utakmica završena neriješeno 3:3.

Pred krcatim tribinama Gradske dvorane, finale fočanskog turnira nalikovalo je finalu Svjetskog prvenstva u Kataru i ponudilo je neizvjesnost, dramatiku i ljepotu igre- sve ono zbog čega se za fudbal kaže da je najvažnija sporedna stvar na svijetu.

“Kafe Biblioteka” Čajniče bolje je otvorila meč i golovima Bobana Kajevića i Josipa Bilića povela 2:0, ali je “Bemiks” uspio da preokrene na 3:2, a sva tri gola postigao je Predrag Šešelj.

Čajniče je preko Dalibora Pudara u posljednjoj minuti stiglo do izjednačenja 3:3, a onda je u penal lutriji imalo više sreće, pa je prvi put osvojilo ovaj turnir.

Uz pobjednički pehar, ekipi iz Čajniča pripala je i novčana nagrada od 4.000 KM.

Kapiten ekipe Dalibor Pudar kaže da se u Foči osjećaju kao kod svoje kuće.


„Publika je predivna, bodrila nas je svaku veče i davala nam dodatni motiv da se što bolje prikažemo“, rekao je Pudar.

“Bemiks” je za drugo mjesto nagrađen sa 1.000 KM.

Predrag Šešelj iz “Bemiksa” pohvalio je Novogodišnji turnir, istakavši da je odlično organizovan.

„Prva godina mi je da sam igrao u Foči, sjajna publika, organizacija, suđenje, sve je odlično, oduševljeni smo. Mi nastupamo svuda, kada se pomene riječ “Bemiks” svi koji prate mali fudbal znaju o kako kvalitetnom sastavu se radi“, rekao je Šešelj.

Treće mjesto i nagradu od 500 maraka osvojio je “Restoran Kastel” Nikšić, koji je sa 5:1 savladao “KMF Željeznicu Skaj kafe” iz Trnova.

Za najboljeg golmana proglašen je Ognjen Romović iz “Kafe Biblioteke”, najbolji strijelac je Samir Gosto iz “Bemiksa”, a najbolji igrač Dalibor Pudar iz “Kafe Bibiloteke”.


Za fer plej nagrađena je ekipa “KMF Željeznica Skaj kafe”.

Nagrade najboljima uručio je načelnik opštine Foča Milan Vukadinović.

„Prošle godine imali smo fenomenalan turnir, pa smo ove godine izdvojili dodatna sredstva za nagradni fond i mislim da su svi imali priliku da uživaju u lijepom spektaklu pred nastupajuće praznike, a u okviru manifestacije „Zima u Foči“ koju smo prošle godine ustanovili. Čestitam svim učesnicima na korektnoj atmosferi, takođe, organizatorima i donatorima koji su pomogli i svima čestitam nastupajuće praznike“, rekao je Vukadinović.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević srećan je što je brojna publika mogla da uživa u igri fudbalskih velemajstora.

„Naša ideja je od početka da napravimo temelj ozbiljnog turnira koji će svake godine dobijati novu dimenziju i danas mogu sigurno da kažem da je ovaj turnir bolji od prethodnog. Imali smo vrhunske ekipe, igrao se kvalitetan fudbal, da ne govorim o tome da je desetak reprezentativaca Crne Gore i BiH učestvovalo, tako da je turnir opradvao epitet prave novogodišnje priče“, rekao je Rašević.

On je dodao da se organizatori neće na ovom zaustaviti i da im je cilj da od turnira naprave brend, koji će biti prepoznatljiv na širem prostoru bivše Jugoslavije.

Rašević se zahvalio posebno publici što je svih deset dana punila dvoranu do posljednjeg mjesta, a onda i svima koji su učestvovali u organizaciji i pomogli, kao i lokalnoj upravi na pokroviteljstvu.

Uz seniorski odigrana su i četiri dječija turnira, a uz diplome i pehare jedna od nagrada bio je i dres prvotimca „Milana“ Rada Krunića, koji je uz Vladana Danilovića, člana portuglaskog „Nasionala“ i ove godine bio promoter Novogodišnjeg turnira.

Godište 2008/09.

Studio Akord,
Mahala tim,
Apolon.
Najbolji golman MaksimLatkin,

Najbolji igrač Filip Rašević.

Godište 2010/11.

Antik,
Feniks,
Orlovi.
Najbolji golman Aleksa Kokošar,

Najbolji igrač Vojin Mitrić.

Godište 2012/13.

Čelzi,
Real Madrid,
Mančester junajted.
Najbolji golman Ivan Kalajdžić,

Najbolji igrač Novak Marković.

Godište 2013/14.

Mančester Siti,
Real Madrid,
Crvena zvezda.
Najbolji golman Mihajlo Kujundžić,

Najbolji igrač Aleksej Ivanović.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: