Sport

BiH bolja od Crne Gore- Trebinje i Čajniče u finalu

30.12.2022 | 14:27 BiH bolja od Crne Gore- Trebinje i Čajniče u finalu

Trebinjski Bemiks i Kafe Biblioteka iz Čajniča, ekipe sastavljene od majstora malog fudbala iz više gradova BiH, igraće večeras u finalu Novogodišnjeg turnira u Gradskoj dvorani u Foči.

Trebinjci su u polufinalu nadigrali prošlogodišnjeg pobjednika turnira Restoran Kastel iz Nikšića sa 4:1, a moglo bi se reći da je to bio nezvanični okršaj BiH i Crne Gore, imajući u vidu da u obje ekipe igra veliki broj reprezentativaca ove dvije države.


Do pred sam kraj rezultat je bio izjednačen 1:1 i na obje strane nizale su se šanse, a brojna fočanska publika znala je da nagradi svaki lijep potez.

U zadnja četiri minuta, ekipa iz Trebinja pronašla je put do mreže i sa tri brza gola riješila pitanje pobjednika i zasluženo se plasirala u finale.
Veoma zanimljivo bilo je i polufinale između Kafe Biblioteka Čajniče i KMF Željeznice Skaj kafea iz Trnova. Ekipa iz Čajniča, za koju pored igrača iz te opštine nastupaju i fudbaleri iz Nevesinja, Mostara i Sarajeva, savladala je starog poznanika sa 4:3.


„Protivnik veoma kvalitetan, dobro se poznajemo i stalno igramo jedni protiv drugih, bila je odolična utakmica. Jedva čekamo da u finalu ukrstimo koplja sa našim sportskim prijateljima iz Trebinja“, rekao je kapiten Kafe Biblioteke Čajniče, Nevesinjac Dalibor Pudar, koji je i prošle godine igrao u finalu, ali sa ekipom iz Nevesinja.

Finale se igra večeras u 20,30 časova, a susret za treće mjesto počeće u 18,30.

Mlađe selekcije:

Finalni dan počeće susretima mlađih kategorija.

17,30 finale godište 2008/09. Mahala tim-Studio akord,

18,00 finale godište 2012/13. Real Madrid-Čelzi,

19,30 finale godište 2010/11. Antik-Feniks,

20,00 finale godište 2013/14. Mančester Siti-Real Madrid.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: