Sport

Danas počinje Novogodišnji turnir- deset dana uživanja za ljubitelje fudbala

21.12.2022 | 11:25 Danas počinje Novogodišnji turnir- deset dana uživanja za ljubitelje fudbala

U Gradskoj dvorani u Foči danas će početi Novogodišnji turnir u malom fudbalu na kojem će učestvovati 17 ekipa, od kojih devet iz Foče, a osam iz okolnih opština iz Republike Srpske i Crne Gore.

Novogodišnju titulu osvojenu prošle godine braniće nikšićki „Kastel“, a iz tog crnogorskog grada prvi put će u Foči nastupiti i Klub malog fudbala „Ajaks“, dok će i dvije domaće ekipe pojačati igrači iz susjedne države, tačnije iz Plužina.

Među novajlijama na turniru su i trebinjski „Bemiks“ i sokolački „ZR Drinčić“, a i ove godine u Foču stižu ekipe iz Istočnog Sarajeva, Rogatice i Čajniča.
Turnir će početi u 19,00 časova susretom „Bemiks“ Trebinje-„Imperija“ Foča, nakon čega će biti odigrana utakmica veterana. Svečano otvaranje je planirano u 20,20, a zatim još tri utakmice.

Broj i sastav ekipa, sa prekaljenim majstorima futsala, i ove godine obećavaju kvalitetno takmičenje i još jedno pretpraznično uživanje za fočansku publiku.
Turnir će trajati do 30. decembra, a pobjednik će osvojiti novčanu nagradu od 4.000 KM. Drugoplasirana ekipa dobiće 1.000, a nagrada za treće mjesto je 500 KM.

Prije seniorskih, igraće se utakmice mlađih selekcija, a prva će početi u 16,15 časova. U mlađim kategorijama učestvovaće 26 ekipa.

Promoteri turnira i ove godine su reprezentativci BiH i prvotimci italijanskog „Milana“ i portugalskog „Nasionala“ Rade Krunić i Vladan Danilović. Ukoliko im obaveze dozvole, očekuje se da bi mogli posjetiti takmičenje, a obezbijediće dio nagrada.
Organizator Novogodišnjeg turnira,koji je dio manifestacije „Zima u Foči“ je opštinski Sportski savez, a pokrovitelj je opština.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: