Kultura

Predstava “Teško je reći zbogom” u fočanskom pozorištu

02.12.2022 | 16:20 Predstava “Teško je reći zbogom” u fočanskom pozorištu

Teatar Vihor iz Beograda gostuje u ponedjeljak, 5. decembra u Gradskom pozorištu Foča sa predstavom “Teško je reći zbogom” Mira Gavrana, koju je režirala Marija Lipkovski.

U najigranijoj predstavi Teatra Vihor, fočanskoj publici prvi put predstaviće se popularni glumci mlađe generacije Nevena Vukes, Dragana Dabović i Ivan Mihailović, široj publici poznati po ulogama u tv serijama, između ostalog i u serijama “Vojna akademija”, “Cvat lipe na Balkanu”, “Bićemo prvaci sveta”, “Južni vetar”.
Scenografiju je osmislila Marija Simović, kostime “Iskon mod”, a muziku komponovao Marko Luis.
U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” gledaoci se susreću s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zamijenili su mjesta, “istine” su postale “laži”, a “laži” su postale “istine”.
Neki teatrolozi ovaj Gavranov tekst smatraju komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i prepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.
Ako se slažete sa tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću, onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati, navodi se u opisu predstave.
Organizatori gostovanja su banjalučka Agencija Venturo i Muzej Stare Hercegovine.
Cijena karte je 10 KM, a za studente 5 KM. 
Karte se mogu kupiti radnim danima 8.00-16.00 časova u Info centru Turističke organizacije.
Predstava je u ponedjeljak u 19,00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: