Vijesti

Šef Misije OEBS-a u BiH posjetio Foču

01.11.2022 | 17:50 Šef Misije OEBS-a u BiH posjetio Foču

Šef Misije OEBS-a u BiH Brajan Ageler boravio je danas u Foči, gdje se sastao sa rukovodstvom ove opštine, a posjetio je i Aladža džamiju, te Servis centar “Tračak nade”.

Iz OEBS-a je saopšteno da je Ageler razgovarao sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem, predsjednikom Skupštine opštine Srđanom Draškovićem i odbornikom Izetom Spahićem o temama od značaja za sve građane Foče.
“Drago mi je što sam danas ovdje i što imam priliku da razgovaram o situaciji u ovoj lokalnoj zajednici, s fokusom na ljudska prava i izgradnju povjerenja. Što se tiče izgradnje povjerenja, Gornjedrinska inicijativa predstavlja izvrstan korak ka održivoj međuentitetskoj saradnji. Očekujemo još pozitivnih rezultata u budućnosti, a koji će biti u najboljem interesu svih građana Foče. Misija će nastaviti da pruža podršku aktivnostima predstavnika vlasti u Foči u postizanju tih rezultata”, rekao je ambasador Ageler.

Šef misije OEBS-a prethodno je posjetio istorijski kompleks Aladža džamiju, gdje je sa glavnim fočanskim imamom Miralemom Hodžićem razgovarao, kako je navedeno u saopštenju, o jačanju međureligijskog dijaloga. 

Ambasador Ageler svoju prvu zvaničnu posjetu Foči završio je obilaskom Servis centra za pružanje usluga osobama sa teškoćama u razvoju “Tračak nade”, gdje je razgovarao sa predsjednikom Udruženja “Tračak nade” Jelenom Vilotić.

“Impresioniran sam radom ovog servisnog centra, te strašću i predanošću ljudi koji ovdje rade. NJihov neumoran rad na unapređenju uslova života najugroženijih kategorija društva daje nadu za bolju budućnost”, zaključio je Ageler.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: