Kultura

KUD Foča učestvovao na smotri dječijih ansambala na Tari

31.10.2022 | 15:04 KUD Foča učestvovao na smotri dječijih ansambala na Tari

Članovi dječijih ansambala Kulturno-umjetničkog društva Foča proteklog vikenda boravili su na Tari, na tradicionalnoj smotri folklora dječijih ansambala koja se već osmu godinu održava u dječijem odmaralištu Mitrovac.

Na Taru je putovalo 88 članova KUD-a Foča, a tri dana su se družili sa više od 400 folkloraša iz sedam kulturno-umjetničkih društava iz Istočnog Sarajeva, Vlasenice, Milića, Bileće, Pančeva i Šapca.

Trodnevni boravak djece na Tari bio je upotpunjen brojim aktivnostima, kaže rukovodilac dječijih ansambala u KUD-u Foča Ana Simović: „Akcenat ove smotre je na druženju i međusobnom upoznavanju djece iz brojnih gradova, a koja gaje istu ljubav, a to je ljubav prema folkloru. Tokom tri dana na Tari posjetili smo znamenitosti ove planine, organizovali šetnje na razna izletišta, radionice, a organizuju se i sportske igre. Najvažnije je da je boravak na Tari protekao bez problema, da su sva djeca bila zdrava i da su se zadovoljni vratili kući, jer upoznali su mnoge drugare i drugarice sa kojima će kroz neka naredna putovanja i koncerte nastaviti učvršćivati prijateljstva“.
U dječije ansamble KUD-a Foča upisano je oko 250 dječaka i djevojčica, koji se od djetinjstva uče narodnim igrama i pjesmama, kao i očuvanju srpske tradicije.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: