Vijesti

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju stanova za mlade bračne parove

22.09.2022 | 17:02 Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju stanova za mlade bračne parove

Opština Foča i preduzeće „Konstruktor“, koje je izabrano za izvođača radova za izgradnju zgrade za mlade bračne parove, potpisali su ugovor o kupoprodaji opštinske parcele na kojoj će se ovaj objekat graditi. Zgrada sa 55 stanova gradiće se u naselju Donje Polje, u blizini zgrade dječijeg vrtića.

Želja opštine je da mladi bračni parovi dobiju svoju prvu stambenu jedinicu po cijeni od 1.350 KM po metru kvadratnom. Ostatak cijene koštanja izgradnje opština će subvencionisati vlastitim sredstvima zajedno sa Vladom Srpske, koja je za ovu namjenu izdvojila 800.000 KM.

-Ukoliko su postojale neke sumnje da li će se zgrada praviti, mislim da smo ih ovim činom odagnali. Ta zgrada će se definitivno praviti, izvođač je potpisao ugovor i mi ćemo u narednim danima da preciziramo detalje, da vidimo kojom dinamikom će se sve odvijati, a da 55 mladih porodica dobije svoju prvu stambenu jedinicu-rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

Nakon prva dva opštinska poziva, 42 mlada bračna para na pragu su da im bude odobreno učešće u ovom projektu.  Sa njima će u narednom periodu biti zaključeni ugovori i objavljena konačna rang lista, dok će za preostalih 13 stanova opština raspisati još jedan poziv.

-Ova zgrada je namijenjena mladim bračnim parovima i podsticaju pronatalitetne politike. Nadamo se da ćemo kroz novi poziv popuniti i tih preostalih 13 stanova-rekao je Vukadinović.

Pred opštinom i izvođačem radova ostaje da potpišu još jedan ugovor o definisanju međusobnih obaveza, nakon čega će se steći uslovi za dobijanje građevinske dozvole i sam početak gradnje.

-Zgrada je predviđena u spratnosti- suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje sa 55 stambenih jedinica. Glavnim projektom će se definisati svi ostali bitni detalji-naveo je direktor preduzeća „Konstruktor“ Boško Ivanović.

Odluku o izgradnji zgrade za mlade bračne parove lokalni parlament usvojio je u aprilu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: