Sport

Iketu u čast igralo 13 ekipa, Miljevina najbolja

12.09.2022 | 12:44 Iketu u čast igralo 13 ekipa, Miljevina najbolja

Fudbalska ekipa Udruženja građana Miljevina osvojila je 13. Memorijalni turnir u malom fudbalu „Ike 2022“ u Brodu na Drini savladavši u finalu ekipu „Ris“ rezultatom 3:2.

Na turniru koji tradicionalno organizuje omladina ovog naselja u znak sjećanja na fočanskog sportistu i nastavnika fizičke kulture Iliju Đurovića Iketa, ove godine učestvovalo je 13 ekipa iz Foče, okolnih opština i Crne Gore.

Pobjedniku „Udruženju građana Miljevina“ pripala je nagrada od 1.000 KM, drugoplasiranoj ekipi „Ris“ 500, a „Istviču“ za treće mjesto 350 KM.

Novčano su nagrađeni i najbolji pojedinci- Dimitrije Ostojić, najbolji strijelac, Dejan Nišić, najbolji golman i Dejan Elez, najbolji igrač.

Jedan od organizatora turnira Marko Vuković istakao je da je turnir protekao kao nikada do sada, uz veliki broj publike.

„Želja nam je da se turnir iz godine u godinu podiže na veći nivo, da okuplja omladinu i čuva sjećanje na Iketa“, rekao je Vuković.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Sportskog saveza Foče Duško Rašević, kapiten Fudbalskog kluba „Sutjeska“ Nikola Mojović i organizator turnira Marko Vuković.

Ilija Đurović Ike bio je univerzalni sportista- aktivno je igrao fudbal, košarku i odbojku, a medalje je za Foču na MOSI osvajao i u plivanju.

Čitav svoj život posvetio je obrazovanju i vaspitavanju djece, kao prosvjetni radnik, a preminuo je 2004. godine na školskom igralištu u Brodu na Drini, gdje se danas održava turnir njemu u čast.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: