Sport

“Ike Brod” drugu godinu zaredom najbolji na Šobotovom memorijalu

08.09.2022 | 10:25 “Ike Brod” drugu godinu zaredom najbolji na Šobotovom memorijalu

Ekipa “Ike Brod” osvojila je 26. Memorijalni turnir u malom fudbalu “Ratko Rade Šobot” u Foči, savladavši u finalu ekipu “Udruženje građana Miljevina” sa 3:2.

Sastav u kojem, osim momaka iz Broda na Drini i Foče, igraju i studenti Medicinskog fakulteta, drugu godinu zaredom osvojio je Šobotov memorijal, pa mu je pripala nagrada od 2.500 KM.

Za najboljeg igrača turnira, na kojem je nastupilo deset ekipa, proglašen je Stefan Bokonjić iz pobjedničkog sastava, student iz Trebinja, koji je prelijepim golom u finalu postavio konačnih 3:2 za “Ike Brod”.

“Zadnjih godina igram sa momcima sa Broda, veoma dobra priča, dobra ekipa, lako smo se uklopili, igramo konstantno turnire zajedno”, rekao je Bokonjić.

Kapiten pobjedničkog sastava Marko Vuković ocijenio je da je kvalitet turnira bio odličan i da su zasluženo, u konkurenciji igrača iz Foče, okolnih opština i Crne Gore, odbranili titulu.

On je pohvalio i uslove za igru na terenu za mali fudbal Gradskog stadiona, na kojem je uoči turnira zamijenjena vještačka trava.

“Ovo je naša stara priča, koja traje, veliko društvo koje igra od malih nogu, od škole, pojačano sa nekoliko studenata. Nova podloga na terenu je fantastična i svi učesnici su mogli da uživaju”, rekao je Vuković.

Drugoplasirani sastav “Udruženje građana Miljevina”, za koji su pored igrača iz Miljevine i Foče, nastupali i iskusni majstori malog fudbala iz Crne Gore, dobio je nagradu od 1.000 KM.

“Nova podloga je ekstra kvaliteta, teren je prekrasan, kavalitet turnira, takođe, dobar. Nismo imali sreće u finalu, bolja ekipa je pobijedila”, rekao je Dejan Simović iz drugoplasirane ekipe.

Treće mjesto osvojila je “Alga Nikšić”, pobjedom protiv “Adrije Višegrad”, pa joj je pripala nagrada od 500 KM.

Najbolji golman turnira je Slobodan Milanović iz ekipe “Ike Brod”, a najbolji strijelac Darko Ćalasan iz ekipe “Miljevina”.

Pod pokroviteljstvom opštine Foča, turnir su organizovali Sportski savez opštine i Fudbalski klub “Sutjeska”.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević kaže da je ove godine učestvovalo nešto manje ekipe, jer je turnir, zbog postavljanja nove vještačke podloge, organizovan nešto kasnije, kada su već počela ligaška takmičenja.

“Ipak, možemo biti zadovoljni, a osim glavnog turnira, u takmičenjima mlađih selekcija učestvovalo je više od 30 ekipa. Kao sportski radnik sam srećan što smo uspjeli u nekih desetak dana da okupimo više od 200 dječaka, da ih “natjeramo” da razmišljaju o sportu, da ne mogu da spavaju od uzbuđenja čekajući svaku novu utakmicu i da ih sklonimo od  svih negativnih pojava. To je najveći uspjeh turnira”, istakao je Rašević.

On je napomenuo da je stara podloga na terenu bila dotrajala, te da je opština uspjela da kroz projekat sa Vladom Vojvodine omogući idealne uslove za igru u čemu će uživati ne samo članovi “Sutjeske”, već i svi ljubitelji sporta i rekreativci u Foči.

Turnir, kojim se čuva uspomena na legendarnog sportskog radnika Rada Šobota, zatvorila je zamjenik načelnika opštine Foča Vesna Rašević, čestitavši pobjednicima i svim učesnicima na dobroj igri, kao i organizatorima, koji su se još jednom potrudili da sve protekne u najboljem redu.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: