Sport

Medicinski fakultet iz Foče ima najbolju studentsku fudbalsku ekipu u Srpskoj

08.09.2022 | 10:23 Medicinski fakultet iz Foče ima najbolju studentsku fudbalsku ekipu u Srpskoj

Igrači Kluba malog fudbala „Medicinski fakultet Foča“ ove godine trijumfovali su na sportskim takmičenjima oba univerziteta u Srpskoj, a sa velikim uspjehom nastupaju i na brojnim turnirima, što im je svojevrsna priprema za novu sezonu Druge lige Srpske u koju ulaze sa velikim ambicijama.

Fudbalska ekipa studenata medicine iz Foče bila je najbolja na Sportskim igrama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koje su krajem maja održane u Budvi, da bi isti uspjeh ponovila početkom juna na Tjentištu na Sportskim igrama Univerziteta u Banjaluci.

Tokom ljeta igrači Kluba malog fudbala „Medicinski fakultet Foča“ nastupali su na više turnira, igrajući za razne ekipe, između ostalog, na fočanskom turniru „Samoborska“ i na turniru u Miljevini.

Studenti čine i okosnicu ekipe „Ike Brod“ koja će večeras igrati u finalu 26. Memorijalnog turnira „Ratko Rade Šobot“ u Foči, dok će narednog vikenda nastupiti i na Memorijalu „Ike 2022“ u Brodu na Drini i to pod nazivom svog fakulteta.

Trener i igrač u KMF „Medicinski fakultet Foča“ Miloš Kulić kaže da nova sezona u Drugoj ligi Srpske startuje u oktobru, te da je takmičenje ove godine ozbiljnije i sa više klubova.

„Učestvovaće 11 klubova. Mi u takmičenje ulazimo iskusniji i sa većim ambicijama. Uz podršku našeg fakulteta, ove godine imamo i značajnu podršku opštine Foča“, rekao je Kulić.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: