Sport

Potpisan ugovor o izgradnji terena sa vještačkom travom

15.08.2022 | 21:04 Potpisan ugovor o izgradnji terena sa vještačkom travom

Opština Foča u narednom periodu dobiće fudbalski teren sa vještačkom travom. Ugovore su danas potpisali predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković, predstavnik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka i osam gradonačelnika i načelnika, među kojima je i načelnik Milan Vukadinović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnici Doboja, Trebinja, Zvornika, Laktaša i Prijedora, kao i načelnici Foče, Nevesinja i Pala.

Izgradnja terena sa vještačkom travom pomoći će sredinama koje učestvuju u projektu za dalji razvoj ne samo fudbala, već kompletnog sporta.

Predsjednik Fudbalskog saveza Vico Zeljković naveo je da će izgradnja novih terena koštati više od 500 hiljada maraka po terenu. Savez će snositi troškove travnate podloge, a gradovi i opštine troškove građevinskih radova.

Prethodno, opština Foča je dobila sredstva od Pokrajinske vlade u iznosu od 1.700.000.00 dinara kao finansijsku pomoć za unapređenje kapaciteta, odnosno postavljanje vještačke trave na pomoćnom stadionu – fudbalskom terenu u ulici Branka Radičevića.

Podijelite vijest: