Sport

FK “Vojvodina” uzvraća gostoprimstvo kadetima “Sutjeske”

05.08.2022 | 17:50 FK “Vojvodina” uzvraća gostoprimstvo kadetima “Sutjeske”

Oduševljeni gostoprimstvom Fočaka na 16. Fudbal frendsu, iz novosadskog Fudbalskog kluba „Vojvodina“ pozvali su kadetsku ekipu fočanske „Sutjeske“ da bude njihov gost od 7. do 9. avgusta.

Prijateljstva začeta na obalama Drine i Ćehotine između mladih fudbalera i predstavnika dva kluba nastaviće se u Srpskoj Atini.

Na poziv šefa Omladisnke škole „Vojvodine“ Duška Grujića, kadetska selekcija „Sutjeske“, dječaci rođeni 2006. i 2007. godine, na put kreće u nedjelju, 7. avgusta u 12,00 časova, potvrdio je Radio Foči Radenko Vasiljević iz FK „Sutjeska“.

Krajnje odredište je Fudbalski centar „Vujadin Boškov“ u Veterniku, predgrađu Novog Sada, gdje će Fočaci biti smješteni i gdje će odigrati dvije utakmice.

Prvi meč, i to sa „Vojvodinom“, je u ponedjeljak, 8. avgusta u prijepodnevnim časovima, nakon čega slijedi obilazak Novog Sada i posjeta stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

U utorak, 9. avgusta mlade nade iz Foče odigraće i drugu prijateljsku utakmicu, a protivnik će im biti vršnjaci iz nekog od novosadskih klubova.

Nakon utakmice i ručka, povratak je tog dana u poslijepodnevnim časovima.

U Fudbalskom klubu „Sutjeska“ ističu da ih je poziv mnogo obradovao i da će ova posjeta Novom Sadu biti od ogromnog značaja za napredak njihovih mladih igrača.

Već je izvjesno da ovo neće biti jedino gostovanje Fočaka „prijateljima lopte“ ovog ljeta, jer su pozivi stigli i od „Crvene zvezde“ i „Rijeke“, a ostalo je samo da se dogovore termini.

Iz Fudbalskog kluba „Sutjeska“ još jedna lijepa vijest- Fudbalski savez Republike Srpske izabrao je osam opština u Srpskoj u kojima će se graditi tereni sa vještačkom travom, a među njima je i opština Foča.

Novu podlogu dobiće pomoćni teren u Donjem Polju, a na ovu odluku sigurno je uticala i odlična organizacija 16. Fudbal frendsa, sa kojeg su pozitivne utiske odnijeli i predstavnici Fudbalskog saveza Srpske, kao i Evropske kuće fudbala.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: