Vijesti

U Foči zaplijenjeno 27 kilograma marihuane, uhapšena dva lica

03.08.2022 | 13:03 U Foči zaplijenjeno 27 kilograma marihuane, uhapšena dva lica

U saopštenju Policijske uprave Foča navodi se da su provodeći planske aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području opštine Foča, policijski službenici ove uprave relizovali akciju kodnog naziva „Vojnik“ u kojoj su lice čiji su inicijali V.M. sa Pala i lice T.S. iz Foče lišeni slobode.

Fočanska policija zalijenila je 27 kilograma opojne droge marihuane i uhapsila dva lica iz Pala i Foče.

U Miljevini je zaustavljeno i kontrolisano  putničko motorno vozilo „pasat“ kojim je upravljalo lice inicijala V.M.

Zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i promete opojnih droga,  uz predhodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres vozila.

Pronađene su tri vreće u kojima je bilo upakovano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma,  biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Izvršen je pretres na više lokacija  koje koriste osumnjičena lica na području opštine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad pomenutim licima vrši kriminilastička obrada.

Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih lica  biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu novlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, navodi se u saopštenju Policijske uprave Foča.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: