Vijesti

Ljepota Drine oduševila učesnike regate

01.08.2022 | 10:54 Ljepota Drine oduševila učesnike regate

Na desetine ljubitelja Drine, svih starosnih dobi iz raznih gradova juče je uživalo u regati održanoj u okviru Drinske avanture. Oko 40 čamaca spustilo se od Rafting centra Bastasi do Foče.

Bilo je dosta i onih koji su se samoinicijativno, u sopstvenoj režiji pridružili regati, koja je pravila nekoliko pauza kako bi se osjetile sve čari rijeke, njena bistrina, pješčane plaže i kanjon sa nekoliko izazovnih bukova.

Od 346 kilometara, koliko je dug tok Drine, njenih prvih dvadesetak kilometara su najljepši. Drinska avantura, koju organizuje fočanski Omladinski pokret, je manifestacija koja upravo taj prvi dio toka želi promovisati i očuvati, jer je jedinstven po mnogo čemu. Juče je uspješno završeno njeno šesto izdanje, a mnogobrojni učesnici regate nisu krili oduševljenje tom ljepotom. Uz pjesmu, kupanje, skakanje u vodu, sunčanje i druženje učesnici su beskrajno uživali.

Tatjana Rakočević – Đoković, koja živi u Australiji kaže da je pravo uživanje biti na Drini. „Ovdje je predivno, sve je lijepo organizovano, voda je odlična, nije toliko ni hladna. Dolazim iz Australije i ovdje smo malo na odmoru, družimo se i uživamo. Ovo je stvarno nešto predivno i ljudi trebaju ovo da dožive“, kaže Đokovićeva.

Nisveta Bajlović je rođena Fočanka koja živi u Sarajevu i nije željela propustiti Avanturu. „Ovo mi je jedan od ljepših dana u životu! Ja sam dijete Drine i Ćehotine, rođena na Drini, udata za čovjeka s Ćehotine. Ko ne zna šta je pravi doživljaj, adrenalin, društvo i zabava, neka dođe i vidi“, poručuje Bajlovićeva.

Još jedna Sarajka, Amra Šemić pohvalila je organizaciju i uživala u prirodi. „Jako sam zadovoljna, lijepo mi je, Drina i priroda su prelijepi, a posebna pohvala za organizaciju“; kaže Šemićeva.

Predsjednik Organizacionog odbora Drinske avanture, Mladen Mandić izrazio je zadovoljstvo brojem učesnika u manifestaciji koja je trajala tri dana, sa različitim programima. „Počeli smo u petak ekološkom akcijom u Miljevini, nastavili u subotu porodičnim kampom na Tjentištu, koji je okupio veliki broj djece i roditelja, a centralni dio manifestacije je regata. Vrijeme nas je poslužilo i ove godine, veliki broj učesnika je došao sa svih strana. Trudimo se da svake godine poboljšamo manifestaciju i mislim da smo ovaj put napravili baš jedan dobar iskorak. Naš cilj je da pokažemo Drinu i dokažemo da ona ima svoje prednosti, i da je rijeka koja nudi avanturistički sadržaj kao Tara“, kaže Mandić.

Da bi sve proteklo bez problema u bezbjedonosnom smislu, bez incidenata i nepredviđenih situacija, pobrinuo se Spasilački klub „Volf“. Načelnik spasilačke službe ovog kluba, Nenad Ikonić kaže da je sve proteklo u najboljem redu. „Manifestacija je protekla bez ijednog incidenta, Spasilački klub „Volf“ pokrivao je manifestaciju od početka do kraja i sve je prošlo u najboljem redu bez ijedne naše intervencije. Sa nama je dežurala i ekipa Doma zdravlja“, dodao je Ikonić.

Još jedna Drinska avantura je završena. Svi učesnici su mišljenja da je regata pun pogodak i da Foči treba još ovakvih manifestacija.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: