Sport

“Borac” osvojio 16. Fudbal frends

31.07.2022 | 22:42 “Borac” osvojio 16. Fudbal frends

„Dođoh, vidjeh, pobijedih“, slobodno mogu da kažu mladi fudbaleri banjalučkog „Borca“, koji su se  okitili titulom prijateljstva na svom prvom nastupu na Fudbal frendsu u Foči, savladavši u finalu „Akademiju Pandev“ iz Strumice rezultatom 2:0.

U prelijepoj fudbalskoj atmosferi, pred više stotina gledalaca na Gradskom stadionu u Foči, Banjalučani su slavili golovima Sergeja Bogdanića i Filipa Sarića.

Treće mjesto osvojila je „Rijeka“, koja je sa 4:1 savladala domaću „Sutjesku”. U meču za peto mjesto „Željezničar“ je pobijedio „Vojvodinu“ 3:0, a na sedmo mjesto plasirala se nikšićka „Sutjeska“ savladavši „Crvenu zvezdu“ 4:1, pa su Beograđani takmičenje završili na samom začelju.

Najbolji igrač 16. Fudbal frendsa je korpulentni Savo Šušić iz „Borca“, dok je najbolji golman LJupče DŽekov iz “Akademije Pandov“.

Najbolji igrač Savo Šušić

Nagradu za najboljeg strijelca, sa po tri pogotka, podijelili su Vedad Jakupović iz „Željezničara“ i Božidar Adžić iz nikšićke „Sutjeske“.

Најбољи голман Љупше Џеков

Najbolji igrač kaže da su on i njegovi saigrači presrećni što su na svom prvom nastupu osvojili ovaj prestižni turnir.

„Sve zasluge idu timu, bez njih ni ja ništa ne bih postigao. Protivnici su bili jaki, čestitam svima“, rekao je Šušić.

Šampioni 16. Fudbal frendsa

Načelnik opštine Milan Vukadinović izrazio je zadovoljstvo kako je turnir protekao- od atmosfere na terenu i tribinama, do odlične igre i druženja mladih igrača, zahvalivši se svima koji su učestvovali u njegovoj organizaciji ili su na bilo koji način pomogli.

„I u narednim godinama maksimalno ćemo se angažovati da turnir bude na još većem nivou“, rekao je Vukadinović.

Idejni tvorac Fudbal frendsa Zoran Avramović srećan je što je mreža fudbaslkog prijateljstva dobila nove članove i što je Foča još jednom dokazala da je kadra da organizuje turnir na visokom nivou.

„Iskreno vjerujem da ćemo nakon razgovora koje smo ovdje imali sa ljudima iz Uefe iz Švajcarske iduće godine u nekim elementima imati zanimljiviji i atraktivniji turnir. Drago mi je da će se djeca sa ovog turnira vratiti bogatija i za jednu knjigu /Fudbal- most prijateljstva/, na jastuku svakog od njih je sačekala knjiga koja govori o fudbalu kao mostu prijateljstva. Foča je ne samo fudbalski most prijateljstva, nego možemo reći u nečemu i most budužnosti“, rekao je Avramović.

“Borac” se ovim trijumfom pridružio “Rijeci”, trostrukom osvajaču Fudbal frendsa, “Crvenoj zvezdi”, “Budućnosti”, “NJukaslu”, koji su po dva puta bili najbolji u Foču, te “Vardaru”, “Groclinu”, “Dinamu”, “Svonsiju”, “Olimpiji” i “Mariboru”, koji imaju po jednu titulu prijateljstva.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: