Sport

“Akademija Pandev” na “krilima” navijača prošla u finale 16. Fudbal frendsa

31.07.2022 | 10:45 “Akademija Pandev” na “krilima” navijača prošla u finale 16. Fudbal frendsa

„Akademija Pandev“ iz Strumice prvi je finalista 16. Fudbal frendsa. Mladi Makedonci su nakon velike borbe i rezultatskog preokreta savladali trostrukog prvaka Fudbal frendsa, ekipu „Rijeke“ sa 2:1, pa u finalu čekaju boljeg iz meča „Sutjeska“-„Borac“.

„Rijeka“ je povela golom Dujea Kovača u 5. minutu, a na 1:1 izjednačio je MArio Kostov u 30. minutu. Tim iz Sjeverne MAkedonije velikim zalaganjem pridobio je objektivnu fočansku publiku, pa je nošen podrškom uspio doći do preokreta. Pobjedu „Akademiji Pandev“ donio je KOstadin Kapsarov početkom drugog poluvremena.

MArio Kostov kaže da su „izginuli“ na terenu i da je to dalo rezultat. Oduševljen je što su imali veliku podršku sa tribina.

„To je zato što smo se dobro borili i to se publici dopalo. U Foči nam je odlično, organizacija, hrana, sve je super, a najveći utisak je publika koja nas sjajno bodri“, rekao je Kostov.

Igrač Rijeke Sven Blečić kaže da nakon odličnog početka nisu imali dovoljno koncentracije.

„Nismo imali mirnoću, primili smo golove nesretno. Ostaje žal, imali smo dobre prilike. Potrudićemo se da osvojimo treće mjesto. Inače, ocjena turnira je čista desetka, a da smo ušli u finale bilo bi još bolje“, tužan je Blečić.

Akademija  Pandev je prvi put u Foči, ali ne i njihov trener Milan Vasilijev, koji je prije više od 40 godina učestvovao na Partizanskoj olimpijadi.

„Bio sam davne 1976. godine, prije 46 godina i ovo mi je drugi put da sam ovdje, ali sada kao trener. Turnir je oprekrasan, organizacija na nivou, smještaj, hrana, sve u rangu najvećih turnira“, pohvalio je Fudbal frends trener iz Strumice.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: