Sport

Drugi dan „Fudbal frendsa” započeo goleadom

31.07.2022 | 10:40 Drugi dan „Fudbal frendsa” započeo goleadom

Vojvodina – Sutjeska Nikšić 4:1 Željezničar – Crvena zvezda 4:0 Devet golova je viđeno drugog dana u dvije utakmice na Gradskom stadionu u Foči.

Najljepši pogodak u dosadašnjem dijelu Fudbal frendsa postigao je Denis Stajki iz Vojvodine u utakmici u kojoj su Novosađani slavili protiv Sutjeske iz Nikšića sa 4:1. Bio je to i posljednji gol na meču kada je Stajki, okrenut leđima protivničkom golu, desnom nogom sa lijeve strane lobovao Jankovića.

Meč je protekao u dobroj igri i nadmetanju, a mladi fudbaleri Vojvodine su pokazali više i zasluženo pobijedili. Golove za pobjednički tim su postigli Stajki, Jurešić, Kostadinović i Kovačević, dok je Danilo Ćetković pogodio za Nikšićane.

„Turnir je odličan, fer plej na najvišem nivou, a čini mi se da nismo imali sreće ni u prvoj ni u drugoj utakmici. Voljeli bismo da ponovo dođemo u Foču, odlično smo primljeni, drugari iz drugih klubova su dobri, sklapamo poznanstva i stvarno nam je lijepo na turniru“, kaže Ćetković.

Strijelac najljepšeg gola do sada Denis Stajki, koji je kao i Ćetković, sa dva pogotka najbolji strijelac na turniru, ne krije oduševljenje učešćem na Fudbal frendsu. „Pravo da vam kažem, fantastično nam je ovdje, prelijep grad, prelijep turnir, organizacija u potpunosti zadovoljila očekivanja i radujemo se svakom novom dolasku u Foču“, kaže Stajki.

U drugom meču Željezničar je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 4:0, pa će se sutra boriti za 5.mjesto sa Vojvodinom. Izvanredne golove postizali su plavo-bijeli, dok je Zvezda bez uspjeha pokušavala probiti protivničku odbranu. Najboljim strijelcima pridružili su se Aldin Efendić i Vedad Jakupović koji su  Zvezdi dali po dva gola.

„Zaslužili smo pobjedu u potpunosti, bili smo bolji cijelu utakmicu od njih, što smo i pokazali rezultatom. Inače, turnir je odličan, mnogo prijateljstava je sklopljeno, družimo se u studentskom domu gdje smo smješteni, razmjenjujemo iskustva, brojeve telefona i nadamo se novim susretima“, kaže Efendić.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: