Sport

„Rijeka“ i „Akademija Pandev“ u polufinalu „Fudbal frendsa“

30.07.2022 | 11:01 „Rijeka“ i „Akademija Pandev“ u polufinalu „Fudbal frendsa“

Kadeti „Rijeke“ plasirali su se u polufinale „Fudbal frendsa“ poslije boljeg izvođenja penala protiv „Vojvodine“. Protivnik će im biti makedonska „Akademija Pandev“ koja je u četvrtfinalu turnira savladala Sutjesku iz Nikšića.

Vojvodina je do vođstva stigla u 41. minutu pogotkom Denisa Stajkija, da bi 25 minuta kasnije gol za konačnih 1:1 postigao Noel Jakac. U penal seriji bolje su se snašli Riječani, te sa tri postignuta i bez primljenog gola sa bijele tačke otišli u polufinale.

Radost trostrukim prvacima „Fudbal frendsa“ donio je Marat Žlibanović koji je posljednji precizno izveo penal.

-Bili smo bolji od početka. U drugom poluvremenu nismo imali dovoljno koncentracije, primili smo gol, ali smo na sreću uspjeli da se vratimo i mislim da smo zasluženo prošli u polufinale. Došli smo da osvojimo turnir, tako smo se postavili i tako će biti u svakoj sljedećoj utakmici. Turnir je odličan, imamo odlične uslove, sve je prelijepo, žao nam je što će kratko trajati-rekao je Žlibanović.

U „Vojvodini“ ne kriju razočaranje.

-Nikad se ne zna kod penala. To je lutrija. Prešli smo dug put i htjeli smo da osvojimo turnir-rekao je strijelac jedinog pogotka za Vojvođane Stajki.

U četvrtfinalnom susretu debitanata na „Fudbal frendsu“, „Akademija Pandev“ bila je bolja od nikšićke Sutjeske rezultatom 4:1. Golove za Makedonce postigli su Filip Mitašev, Mario Kostov, Nikola Taleski i Kire Stianov.

-Cijelu utakmicu smo kontrolisali i bili dobri. Naivno smo primili gol i pali mentalno, ali smo uspjeli da se vratimo. Protiv Rijeke idemo na pobjedu, nismo nikad igrali protiv njih, ali smo ih gledali. Biće dobra i interesantna utakmica-rekao je Stianov.

Strijelac pogotka za Nikšićane Danilo Ćetković kaže da je utakmica bila teška.

-Imali smo posjed lopte i šanse koje nismo iskoristili, pa su nas kaznili. Nismo mogli da izdržimo taj tempo i primili smo golove-rekao je Ćetković.

Drugog dana turnira na rasporedu je razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Od 16.00 časova na teren Gradskog stadiona izlaze „Vojvodina“ i „Sutjeska“ Nikšić, a nakon njih u 17.30 časova „Crvena zvezda“ i „Željezničar“.

Polufinale „Rijeka“ – „Akademija Pandev“ počeće u 19.00 časova, dok će „Borac“ i „Sutjeska“ Foča polufinalnu utakmicu igrati od 21.00 čas.  

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: